Caïro: Egyptisch Museum en wandelen in de soeks

Een stad die meer te bieden heeft dan alleen Toetanchamon

Iedereen heeft weleens gehoord over 'de verhalen van 1001 nachten'. Deze verhalen werden geschreven in de Egyptische hoofdstad Caïro, ergens tussen 1382 en 1517. De twee belangrijkste en meest populaire activiteiten in de Egyptische hoofdstad zijn een bezoek aan het Egyptisch Museum en wandelen in de soeks. Lees meer

Proef de aangename sfeer van Caïro en waan je in een van de verhalen van 1001 nachten.
  • Bezoek het Egyptisch Museum
  • Ga naar het graf van Toetanchamon
  • Verken het Al-Gazira eiland
  • Wandel door de soeks
Gratis reisgids downloaden

Het Egyptisch Museum is een absolute must bij een bezoek aan Cairo. Het museum is vrij makkelijk te vinden, want het ligt aan het enorme centrale plein van het moderne deel van de stad. Eigenlijk volstaat één dag niet om het museum te bezoeken: het bezit namelijk wel 120.000 stukken. De belangrijkste bezienswaardigheid zijn de schatten uit het graf van Toetanchamon. Het museum in Caïro bezit ongeveer 3500 schatten, maar er zijn er maar 1700 te zien.

Vanuit hetzelfde centrale plein kun je via een brug naar het eiland Al-Gazira in de Nijl lopen. In een aangenaam park op het eiland ligt de opera en een Museum voor Moderne Kunst. De meest opvallende attractie, zowel letterlijk als figuurlijk, van het eiland is de 187 meter hoge Caïro-toren met een prachtig uitzicht over de stad. Verder kan je op dit eiland ook nog naar de obelisk van Ramses II en er is een mooie Andalusische Tuin te zien. Vergeet ook vooral niet om een bezoekje te brengen aan het Landbouwmuseum (teruggaand tot de periode van de farao’s).

Als je door de soeks en langs de markten en bazaars van het oudste deel van Cairo wandelt zal je merken je dat er een geweldig uitgebreid en vaak ook erg gespecialiseerd aanbod is. Je hebt dagen nodig om alles te verkennen, een kleine greep uit de mogelijkheden: Khan-al-Khalili, oorspronkelijk een karavanserai (overnachtingsplek voor doorreizende handelaren), is een goed uitgangspunt voor een kennismaking met de stad. In de smalle straatjes van deze wijk bieden de winkeltjes zowel de klassieke toeristenprullerij aan als producten van gedegen vakmanschap. Je kunt er onder meer terecht voor lederwaren, zilver en goud, tapijten, aardewerk …

In deze wijk is afbieden een must, een kunst bijna, maar dat wordt niet overal in Cairo toegepast. Vraag in de omgeving van de moskee van sultan al-Asraf Barsbay naar de Suq al-Attarin, een grote, kleurrijke en geurige specerijenbazaar. Tegenover de Shari al-Azhar, naast een behoorlijk drukke weg, ligt de wijk Al-Gawriyab met nog een specerijenbazaar en een markt waar schoenen en tapijten verkocht worden.

Reviews en beoordelingen Caïro

Heb je zelf tips of opmerkingen over Caïro: Egyptisch Museum en wandelen in de soeks? Plaats je beoordeling

Tilleman22 oktober 2023

Het was een interessante gids om te volgen gedurende de trip, dank u wel

Cees v.d,Sluis18 maart 2023

Was erg nuttig voor het plannen van toekomstige reizen.

JRE1 december 2019

Tja; erg commercieel; Te veel en steeds herhalend (bijzonder irritant dus) 'zelf' promotie; te weinig 'echte' informatie. Geen aanrader.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info