Nederland: op verkenning in het noorden

Ontdek de veelzijdigheid van het noorden van Nederland

Het noorden van Nederland telt 3 provincies: Drenthe, Groningen en Friesland. In Drenthe is nog veel plaats voor de natuur. Je hebt er 3 nationale parken naast talloze natuurgebieden. De fiets- en wandelmogelijkheden zijn er haast onbeperkt. Door het vele water leent Groningen zich uitstekend voor een verkenning met de boot. Daarnaast is er een groot aanbod aan waterrecreatie. Ontdek in de provincie Groningen op een gezapig tempo aangename landschappen en dorpjes. De gelijknamige hoofdstad biedt de bezoeker heel wat mogelijkheden gaande van een immens hoge toren tot een resem aantal hofjes en tuinen en zo belanden we opnieuw bij de natuur. Friesland is méér dan water alleen. Je zal verrast opkijken als je in de gezellige steden en dorpjes op verkenning gaat.  Lees meer

Verrassende en ongemeen boeiende dagen staan je te wachten in het 'hoge' noorden van Nederland.
  • Verken de eigenzinnige Friese steden
  • Kom ook op plekjes naast het water
  • Laat je verrassen door het gezellige Groningen
  • Genieten van de vrije natuur in Drenthe
  • Fiets- en wandelmogelijkheden overal in het noorden
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Friesland 

Toeristisch gezien zou je Friesland (officieel Fryslân) kunnen associëren met water. Er zijn immers niet alleen de Noordzee en de Waddeneilanden, maar er zijn ook de slootjes en kanalen die de regio in alle richtingen doorkruisen en ten slotte ook nog de meren. Wat niet meteen betekent dat een vakantie in Friesland watergebonden zou moeten zijn, er zijn in deze eigenzinnige provincie immers ook nog de aangename stadjes en dorpen, de typische landschappen met hun vele fiets- en wandelmogelijkheden, de eigen cultuur en geschiedenis,…

Groningen

Nederlands’ noordelijkste provincie Groningen kan bogen op een brede waaier aan mogelijkheden om het bezoekers naar de zin te maken. In de eerste plaats is er natuurlijk de boeiende hoofdstad Groningen, maar er is nog veel meer en we maken daarom een scheervlucht langs enkele boeiende bezienswaardigheden.

Drenthe

Grote steden zijn er eigenlijk niet in Drenthe, zoveel te meer ruimte is er dus voor de natuur. Die is er dan ook in overvloed in de derde van Nederlands’ noordelijke provincies. De natuur is er niet zomaar gewoon natuur, die is er vaak uitermate prachtig, soms zelfs idyllisch.

Reviews en beoordelingen Noord-Nederland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Nederland? Plaats je beoordeling

Agna Vandepoel30 mei 2022

De reisgids is een zeer goede bron van informatie! Gedetailleerde beschrijvingen en duidelijk!

Brigitte 26 februari 2021

De gids is zoals altijd super! Mooie beschrijvingen, duidelijke routekaart. Altijd mooie stadswandelingen, je komt op plekken, waar je anders nooit zou komen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info