Weekendje weg Arnhem of citytrip? Bezienswaardigheden

Download de reisgids en ontdek alles over Arnhem.

Arnhem ligt langs de rivieren de IJsel en de Rijn, wat het een belangrijke handelshaven in Nederland maakt. Op cultureel vlak valt er in Arnhem heel wat te beleven en de stad is ook bekend om zijn zeer groene uitstraling. Die groene uitstraling heeft het te danken aan de prachtige stadsparken en een grotendeels autoluw centrum. Uiteraard is de stad ook bekend om de befaamde Slag om Arnhem uit de Tweede Wereldoorlog. De impact van die veldslag heeft duidelijke sporen achtergelaten in de stad. Lees meer

 • Gelderland fietsvakantie 5 dagen regio Veluwe

  Gelderland fietsvakantie 5 dagen in hotels 4*

  Ontdek Gelderland en de Veluwe al fietsend langs de natuur. In elk hotel (4* hotels Fletcher) kan na de inspanningen heerlijk relaxen in het zwembad en/of sauna, bubbelbad, fitness. Inclusief bagagetransfers en half pension.

  va.€ 324 - Boek nu
 • Maak kennis met het groene Arnhem
 • Ga shoppen in de autoluwe straten
 • Meeste winkels open op zondag
 • Bezoek een van de kerken   
 • Meer te weten komen over Slag om Arnhem  
 • Gratis oorlogssite bij de bekende Brug
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Arnhem is één van de grootste winkelsteden van Nederland en dat ondanks een vrij beperkte oppervlakte. Eindeloos kan je er autoluw shoppen in de aangename binnenstad. De meeste winkels zijn ook open op zondag en elke zaterdag is er een gezellige markt aan de Eusebiuskerk. 

Wat vervoer betreft is zoals in bijna heel Nederland de fiets het vervoersmiddel bij uitstek. Indien je met de fiets komt of er eentje huurt vind je een gratis bewaakte fietsenstalling op het Willemsplein. Voor openbaar vervoer moet je in Arnhem je met de trolleybus laten rijden. Arnhem is de enige Nederlandse stad met trolleybussen. Ze rijden er al van na de Tweede Wereldoorlog om de vernietigde infrastructuur van de tram te vervangen.

In Arnhem is een kerk bezoeken absoluut de moeite waard. Ze werden lelijk verwoest uit de Tweede Wereldoorlog gekomen maar de restauratiewerken hebben ze alle tot culturele kerkschatten omgetoverd. De Eusebiuskerk is een speciale. Er hangen ... parachutes in. Met een lift kan je tot hoog in de nok voor een uniek zich over de stad en omgeving. Lees er meer over en ook over andere kerken in Arnhem op de pagina Kerken.     

De Slag om Arnhem in september 1944 is een dramatische gebeurtenis in de geschiedenis van Arnhem. Airborne at the Bridge is een onderdeel van het Airborne Museum in Oosterbeek. Op deze locatie met zicht op de beroemde JohnFrostbrug kan je elke dag gratis terecht om meer te weten te komen over de bekende veldslag uit de Tweede Wereldoorlog. Veel meer lees je op de pagina Slag om Arnhem   

Aarzel niet om ook kennis te maken met de andere bezienswaardigheden van Arnhem zoals het park en bezoekerscentrum Sonsbeek, de Sabelspoort, het Duivelshuis en het Nederlands Watermuseum.  

Reviews en beoordelingen Arnhem

Heb je zelf tips of opmerkingen over Arnhem? Plaats je beoordeling

Indh17 mei 2018

Fijn, goed om te fietsen.

Christel17 februari 2016

De reisgids was prima. Duidelijk en uitgebreid. We waren goed voorbereid. Extra voordeel, we hoefden niet eerst naar het VVV-kantoor.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info