Citytrip Nijmegen? Info en bezienswaardigheden

Download de reisgids Gelderland en ontdek alles over Nijmegen. Hoe één stad iedereen kan boeien

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Het historische centrum staat vol fraaie gebouwen en geschiedenis tref je in elk hoekje: Romeinse oudheid in Het Valkhof, de middeleeuwen in de Commanderie Sint-Jan en de Sint-Nicolaaskapel, laatgotiek in de Latijnse School en Renaissance op de Grote Markt. Maar wist je dat Nijmegen ook een Afrika Museum en Museumpark Orientalis heeft? Voor wie de exotische toer op wil. Lees meer

 • Achterhoek fietsvakantie 5 dagen

  Achterhoek fietsvakantie 5 dagen

  Deze fietsvakantie in de Achterhoek geeft je de kans om op een gezonde sportieve manier deze streek te leren kennen. Geniet van de ongekende rust en het vele groen. Download onze reisgids voor uitgebreide informatie en fietsroutes. 

  va.€ 525 - Boek nu
 • Kom Nijmegen ontdekken
 • Overal loert geschiedenis om de hoek
 • Leer Mariken van Niemeghen kennen
 • Stap een van de parken in
 • Ben je aan inspiratie toe voor je tuin? Tuinen van Appeltern bieden antwoord
 • Bezoek het unieke MuZIEum
 • Lekker shoppen in Nijmegen kan ook
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

De klassieke toerist blijft op de Grote Markt en hoeft daar de hele dag niet vandaan. Ontbijten in een bistro, de rest van de voormiddag even een wandelingetje, 's middags lekker lunchen, 's namiddags de Waagh en de gevels bewonderen en 's avonds verbroederen met de Hollanders in hun kroeg. Misschien scoor je wel je eigenste Mariken van Nieumeghen of Grote Karel.

's Anderendaags een kater? Uitblazen en genieten kan je op de talloze andere terrasjes op de pleinen van Nijmegen en op de oevers van de verfrissende Waal natuurlijk. Wat een uitzicht heb je daar. Parken te over ook, het Valkhofpark en Goffertpark mag je zeker niet vergeten. Pik in dat laatste gewoon even een concert mee. Er komen regelmatig grote internationale namen. Voor je tuintje thuis kan je misschien inspiratie opdoen in één van de 200 modeltuinen van De Tuinen van Appeltern.

Entertainment gonst overal: in theaters, podia, en tijdens de Vierdaagsefeesten, het grootste evenement van Nederland! 

21ste eeuwse commercie ontbreekt evenmin: moderne winkelcentra en knusse boetieks. Nijmegens Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland.

En als je helemaal rond bent, test je in het muZIEum even of je het allemaal kan overdoen met je ogen dicht.

Reviews en beoordelingen Nijmegen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Nijmegen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info