Midden-Nederland: Overijssel, Flevoland, Gelderland

Kom de troeven en bezienswaardigheden ontdekken van Midden-Nederland

In Overijssel kan je genieten van uitgestrekte landschappen en kan je rondlopen in leuke stadjes. Naar Gelderland op ontdekking gaan, biedt heel wat variatie. Arnhem en Nijmegen moet je zeker leren kennen. Ook de natuur trekt velen naar Gelderland: de Veluuwse bossen, het rivierenland in de Betuwe. Liefhebbers van water zullen zich thuis voelen in Flevoland, gewonnen uit gedeeltelijke drooglegging van de Zuiderzee. Maar ga ontdekken dat steden en dorpen meer in hun mars hebben dan op het eerste zicht zou lijken. Lelystad,  Almere, Urk, Schokland, ... steden en dorpen met prachtige namen en elk spelen ze hun troeven uit om de bezoeker te behagen.  Lees meer

Genieten van vrije en open natuur, van symbiose tussen land en water, van leuke stadjes in Midden-Nederland.
  • Overijssel: natuur en aangename stadjes
  • Flevoland: ontstaan uit het water
  • Gelderland: bossen, rivieren en boeiende steden
Ontdek hotelpromoties

De provincie Overijssel ligt geprangd tussen de provincies Drenthe en Friesland in het noorden (zie dossier Nederland Noord) en de provincies Gelderland en Flevoland in het zuiden en het westen. Grote oppervlakken prachtige natuur en een aantal aangename stadjes met een lange geschiedenis, dit zijn kort samengevat de belangrijkste toeristische troeven van Overijssel.

Nederlands grootste provincie, Gelderland, kan een interessante toeristische mix bieden. Je vindt er boeiende steden als Arnhem en Nijmegen, tal van historische gebouwen, de bossen van de Veluwe, rustige landbouwgebieden, het Betuwse rivierenland en nog veel meer. Over Gelderland vind je veel meer in ons dossier Weekendje weg Gelderland. 

Flevoland, de jongste provincie van Nederland ontstond goeddeels uit het water, niet verwonderlijk dus dat water er nog steeds een belangrijke rol speelt. Maar niet louter waterliefhebbers spoeden er zich heen.

Reviews en beoordelingen Midden-Nederland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Midden-Nederland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info