Daguitstappen Krakau: Tatra, Tarnów, Wadowice & meer

Bergwandelen, museumbezoek, beleving in de wijde natuur, kastelentocht, ...

Rond Krakau zijn er nog heel veel bezienswaardigheden die een bezoek waard maken. Over Auschwitz hebben we het op een andere pagina in dit dossier. Hieronder enkele suggesties om vanuit Krakau een uitstap te doen. Je kan de natuur intrekken. Dan is het Tatra Nationaal Park een must. Het trekt jaarlijks zo'n 3 miljoen bezoekers. Ben jij de volgende? Nog meer natuurbeleving doe je langs of op de Dunajec rivier. Ook mooi maar met een andere insteek is de Adelaarsnestenroute die je langs 25 kastelen brengt. En dan is er nog bijvoorbeeld de mogelijkheid om een museum over Johannes Paulus II te bezoeken in zijn geboorteplaats of kan je het oude stadje Tarnów verkennen. Je leest het, mogelijkheden genoeg rond Krakau om je vakantie in Polen nog wat te verlengen.  Lees meer       

Neem de tijd voor bijzondere natuurbelevingen, bezoek de stad Tarnów, een museum over de paus Johannes Paulus II ...
  • Op trektocht in het Tatra Nationaal Park
  • Bezoek het museum over paus Johannes Paulus II
  • Wandel op de Adelaarsnestenroute
  • Raften of wandelen op of langs de Dunajec
  • Genieten van de mooie stad Tarnów
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 7,5

Auschwitz en Birkenau bezoeken

Je kan Auschwitz individueel bezoeken op eigen tempo. Er zijn ook georganiseerde daguitstappen. Deze vertrekken vanuit centrum Krakau of komen je ophalen aan je hotel. Lees onze praktische tips voor een bezoek aan Auschwitz en Birkenaukamp.

 

Wadowice

Wie een goed geheugen heeft, zal weten dat Wadowice de plaats is van waar de paus Johannes Paulus II vandaan kwam. In het huis waar hij woonde, is een klein museum ingericht. In hetzelfde dorp kan je naar nog een paar andere kleinere musea. Wadowice is makkelijk te bereiken vanuit Krakau met de wagen en openbaar vervoer.

Tatra Nationaal Park

Dit natuurpark, diep in het zuiden van Polen,  is door UNESCO erkend als biosfeer reservaat. Het ligt deels in Polen en Slovakije. Aan Poolse kant is het meer dan 200 km² groot. Wandelpaden leiden je er door het park, al dan niet onder begeleiding van een natuurgids. Jaarlijks komen zo'n 3 miljoen bezoekers om er te kunnen genieten van de gevarieerde natuur. Tatra is een gebergte op de landsgrenzen Polen-Slovakije en maakt deel uit van het Karpatengebergte.

Zakopane is een bergdorpje, vaak de 'winterhoofdstad' van Polen genoemd, omdat de wintersport hier erg populair is, maar je kan hier elk seizoen komen genieten om er te wandelen en fietsen. Het dorp is één van de toegangspoorten tot het Tatra Nationaal Park. Omdat het een wintersportlocatie is, vind je er tal van hotels en pensions.

Adelaarsnestenroute

Een uitgestippelde route die je langs 25 kastelen brengt uit de middeleeuwen, de meeste uit de 14de eeuw. De route loopt vanaf Krakau naar Częstochowa over bijna 165 kilometer. Ze komt door de provincies Klein-Polen en Silezië. Veel van de kastelen zijn destijds gebouwd op heuvels en moeilijk bereikbare plekken op kalksteenrotsen. Waar adelaars rondzweven, vandaar de naam. Ze werden opgetrokken om Polen en de hoofdstad Krakau te helpen beschermen. De kastelen zijn inmiddels vaak enkel nog wat ruïnes maar het blijven iconische merkpunten in het landschap. Wandelaars, nordic walking liefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen. Het hoogste punt is bijna 500 meter.

Częstochowa ligt aan de oevers van de Warta rivier. De Zwarte Madonna, een standbeeld dat in het klooster Jasna Góra staat, brengt vele pelgrims naar Częstochowa. Is vlot te bereiken vanuit Krakau met de bus. 

Dunajec

De Dunajec is een rivier die zich kronkelend een weg baant ten zuiden van de stad Krakau in het Pieniny gebergte. Wie hier wandelt zal de drie pieken zien van de Trzy Korony. Wie het nog avontuurlijker wil, die kan mee aan boord van een raft om er door de gorges van de Dunajec zich te laten varen.

Tarnów

Deze stad is veel kleiner dan Krakau, maar ook mooi en oud met geplaveide steegjes, een groot middeleeuws plein, een mooi stadhuis en het Mikolajowskihuis dateert reeds uit de jaren 1500. Je ziet hier heel wat renaissance architectuur.

Reviews en beoordelingen Krakau-uitstappen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Krakau-uitstappen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info