Warschau-uitstappen: van muziek tot hanteren van een zwaard

Haal inspiratie uit onze keuze voor een daguitstap rond Warschau

Je hoeft je niet ver te verplaatsen vanuit Warschau om nog tal van andere bezienswaardigheden te vinden. Een idyllisch dorp, een natuurpark, een kunstmeer, een kasteel en een volledig nagebouwd dorp. Het zijn de suggesties die we selecteerden uit het aanbod. Liefhebber van klassieke muziek of niet, je zal een aantal aangename uren doorbrengen indien je de verplaatsing doet naar Żelazowa Wola. Hier werd Frédéric Chopin geboren. Je kan er een klein museum bezoeken. Rond dat museum ligt een park met een riviertje. Overal klinkt hier muziek van Chopin. Het zorgt voor een speciale ervaring. Lees meer

Wandelen in de wijde natuur, in een openluchtmuseum, aan een meer, ...
  • Breng bezoek aan geboortedorp van Chopin
  • Zoek de natuur op in het Kampinos Nationaal Park
  • Ontspannen aan en in het water van het Zegrzemeer
  • Ontmoet ridders, hanteer een zwaard, boogschieten,  ... op het Kasteel van Czersk
  • Wandel in een nagebouwd traditioneel openlucht dorpsmuseum
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 7,5

Kampinos Nationaal Park

Op 40 km van Warschau vind je dit uitgestrekte natuurpark. Het Kampinoswoud is een UNESCO biosfeerreservaat. Veel bos, weilanden, de samenvloeiing van enkele rivieren. Verken het park te voet, met de fiets of op het paard. Het park bevat ook een museum en een begraafplaats waar slachtoffers van massa-executies hun laatste rustplaats toegewezen kregen.

Zegrzemeer

Pure ontspanning aan en in het water van het Zegrzemeer kan voor een leuke dagtrip zorgen. Ook de lokale bevolking van Warschau komt hier graag naartoe.

Kasteel van Czersk

Wie graag een kasteel bezoekt, kan naar het kasteel van Czersk, tussen Warschau en Krakau. Gebouwd voor de Mazovische hertogen, maar de huidige versie is een reconstructie uit de 17de eeuw nadat het originele kasteel vernield werd in een oorlogsvoering met Zweden. Tussen mei en september kan je tijdens de weekends kijken en zelf meedoen aan ridderspelen, shows bijwonen, boogschieten, enz.

Sierpc

Het is de naam van een nagebouwd Mazovisch Dorpsmuseum. Een openlucht site dus waar wel 80 gebouwen zijn gereconstrueerd uit een dorp dat in de 19de eeuw echt bestond. Er lopen tevens tentoonstellingen, je kan genieten van de bereidingen uit de keuken van toen, er zijn oude ambachten te zien, er lopen mensen rond in traditionele klederdracht.

Reviews en beoordelingen Warschau-uitstappen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Warschau-uitstappen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info