Stadswandeling Krakau, de mooiste wandelingen Krakau

2 wandelingen om de stad Krakau in al haar schoonheid te verkennen

Om Krakau goed te kunnen voorstellen, hebben we de stadsverkenning opgesplitst in twee delen. We belichten de historische middeleeuwse stadskern rond de centrale Grote Markt. Je vindt er een groot aantal historische gebouwen waaronder enkele pareltjes. Er liggen tal van boeiende musea en je ziet er bezienswaardigheden die getuigen van een ver verleden. De andere wandeling loopt ten zuiden van de stad, daar waar vroeger de Joodse bevolking woonde en werkte. Anders dan de middeleeuwse stadskern maar ook met een aantal verborgen plekjes, culturele hoogtepunten en musea die een verkenning zeker de moeite waard is. Je zal het merken tijdens de twee wandelingen, Krakau moet qua schoonheid niet onderdoen met andere Europese geroemde steden voor hun architecturale pracht als Praag en Wenen. Lees meer      

Kom in Krakau de ziel van de Poolse cultuur en geschiedenis beleven met onze twee stadswandelingen.
  • Verken Krakau met 2 stadswandelingen
  • Wandel in de oude middeleeuwse stadskern
  • Ontdek alle culturele pareltjes van Krakau
  • Ga ook tot in de Joodse wijk Kazimierz
  • Bezoek synagoges, musea, galerijen
  • Ontdek de verborgen plekjes, shop in hippe winkeltjes
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 7,5

(1 wandelroute in gratis reisgids)

De oude stad (wandeling deel I)

Veel van de mooiste bezienswaardigheden liggen centraal rond de Grote Markt waar je al een groot aantal prachtige gebouwen aantreft. Daarom is de Grote Markt een ideale plaats om deze wandeling te starten. Je treft er de Lakenhal, de Raadhuistoren en enkele interessante musea zoals het Historisch Museum, het Polonia Wax Museum, het Hipolitów Huismuseum. Aan kerken zeker geen gebrek. Alleen al op de Grote Markt vind je er twee die langs de buitenzijde als binnenin prachtige foto's opleveren: de Mariabasiliek en de Sint-Adalbertkerk.

Een totaal andere stijl vind je in de Barbacane, een fort in steen opgetrokken dat beschouwd wordt als een toonbeeld van middeleeuwse militaire bouwkunst. Wil je tijdens de wandeling even tussenuit de monumentale paleizen en kerken, dan kan je naar het Planty Park dat rond de oude stad loopt.   

Elders in de stad staan nog enkele andere kerken in de picture: de Stanislaus-en-Wenceslauskathedraal is de zetel van de aartsbisschop van Krakau, Heel mooie romaanse architectuur vind je in de Sint-Andreaskerk, de Sint-Petrus-en-Pauluskerk is een pracht van een kerk in barokstijl.

Kazimierz (wandeling deel II)

Ten zuiden van de stadskern ligt de vroegere Joodse wijk, Kazimierz. Logisch dus dat je hier een paar synagogen zal aantreffen. Maar evenzeer vind je er leuke winkeltjes, vintage kledij, hippe bars, eettentjes en liggen er enkele goed verborgen plekjes. Heel aandoenlijk is een begraafplaats naast de Remuh Synagoge. Wil je je verdiepen in de Joodse geschiedenis en cultuur dan is een bezoek aan het Galicisch Joods Museum beslist een aanrader. Over de Poolse volkscultuur, de typische klederdracht, kunst, rituelen, het leven op het platteland en zoveel meer verneem je alles in het Etnografisch Museum dat gehuisvest is in het oude stadhuis in de wijk Kazimierz.  

Stadswandeling Krakau de oude stad op de kaart

  • Afstand: 4,3 km

Stadswandeling Krakau Joodse wijk op de kaart

  • Afstand: 1,65 km

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Krakau

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Krakau? Plaats je beoordeling

Steven23 april 2019

Over het algemeen prima, maar de gids mag iets uitgebreider. Doordat de stad vrij compact is, kan de wandeling makkelijk wat uitgebreid worden,zonder dat deze te zwaar wordt, zodat ook nog enkele andere delen aan bod komen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info