Gratis reisgids Krakau & Warschau downloaden

Ontdek het beste van Polen met onze reisgids Krakau-Warschau

Deze reisgids Krakau-Warschau biedt een inkijk in de mooiste bezienswaardigheden van de bekendste steden in Polen. Dat er veel en mooie dingen te zien zijn in Krakau en Warschau ondervind je tijdens de stadswandelingen die we er uittekenden, zelfs twee per genoemde stad. Met beschrijvingen, praktische reisinfo, kaarten, foto's enz om je al wat warm te maken voor een trip bestemming Polen. Bijna 100 hoogtepunten komen uitgebreid aan bod. We brengen ook Auschwitz ten tonele, omdat we deze gitzwarte donkere periode uit de geschiedenis nooit mogen vergeten. Lees meer

Als je Krakau en Warschau bezoekt, krijg je een goed beeld van de Poolse cultuur en geschiedenis.
Reisgids Krakau-Warschau
Gratis reisgids Krakau & Warschau downloaden
  • Met Krakau en Warschau krijg je een goed beeld van cultuur en leven in Polen
  • Stap mee met ons in Krakau en Warschau (elke stad 2 stadswandelingen)
  • Breng een bezoek aan het beklijvende Auschwitz en Birkenau
  • Ontdek ook de prachtige natuurgebieden, speciale wandelroutes, ... 
  • Meer dan 85 bladzijden uitgeschreven bezienswaardigheden
  • Download de gratis reisgids alvast
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 7,5

Over Krakau

Krakau is één van de mooiste historische steden in Europa. Je vindt er een verfijnde architectuur die gerust met die van steden als Wenen en Praag kan vergeleken worden. De mooiste bezienswaardigheden stellen we voor in twee stadswandelingen. Twee omdat er écht zoveel te zien is die de moeite loont. Alleen al op de Grote Markt kan je een tijdje lang wandelen om er de meest opmerkelijke paleizen, kerken en huizen te bewonderen. De beste musea stippen we aan. Je krijgt de meest opzienbarende monumenten in het oog. Wie even op adem wil komen, loodsen we naar het groene park, een natuurlijke long rond de stad. Heel erg meeslepend is de wandeling in de vroegere Joodse wijk met de synagogen, het kluwen van steegjes, de winkeltjes.         

Over Auschwitz

Een bezoek aan Auschwitz laat niemand onberoerd. Er blijven ongetwijfeld veel vragen over, maar zeker die éne: hoe is het mogelijk dat zoiets in ons bestaan is kunnen gebeuren? Je ziet en leest wat de Nazi's er hebben uitgericht, hoe ze levende wezens negeerden, vernederden, aanzetten tot barbaarse leef- en werkomstandigheden. In de gebouwen stap je van de ene naar de andere tentoonstelling al is dit woord misschien misplaatst, want hoe stel je zo'n afschuwelijke periode uit de geschiedenis tentoon? Totale verbijstering als je de barakken bezoekt, de achtergelaten voorwerpen, de gevonden kindertekeningen.

Als je het hoofdkamp Auschwitz bezocht hebt, zal je ook naar Birkenau willen gaan. Hoewel, wie wil een uitroeiingskamp van nabij 'beleven'? Hier gebeurden de meest gruwelijke daden. Weinigen die met de treinwagons werden binnengevoerd, zouden levend het vernietigingskamp verlaten. Een bezoek aan Auschwitz grijpt je vast, en zal je allicht nooit meer tijdens je leven loslaten.     

Over Polen

De reisgids Krakau-Warschau brengt je algemene info over het land Polen. Een beetje geschiedenis, een paar weetjes over film, muziek, het klimaat, de geografie, wie de Polen vandaag zijn wie ze zijn en hoe de gruwelen van de Holocaust inhakten op de etnische minderheden. We brengen bruikbare reisinformatie voor een bezoek aan Warschau, Krakau en Auschwitz.    

Reviews en beoordelingen Reisgids Krakau-Warschau

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Krakau-Warschau? Plaats je beoordeling

Eveliene4 april 2023

Citytrip Krakau staat voor dit jaar op de planning. Ben benieuwd of deze gids ons leuke tips gaat geven.

Nico17 maart 2020

Waardevolle duidelijke informatie.

Willy9 februari 2020

Vind zeer beknopt en mooi samengevat

Yvo Mollet21 november 2019

Weer een goede en bruikbare gids om de stad te verkennen! Dank u wel.

Linda Cuvelier28 juni 2019

Zeer duidelijke gids. Aanrader voor iedereen! Zal nu nog meer naar jullie gidsen zoeken/ vragen. Mochten we de volgende terug naar Warschau gaan, koop ik het volledig pakket. Nu waren we er maar twee dagen. Dus eerste wandeling met nu en dan stoppen voor de hitte, was genoeg. Bedankt !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info