Costa Blanca, vliegvakantie naar de zon in zomer en winter

Benidorm en Alicante blijven populaire bestemmingen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca staat synoniem voor Benidorm. Zowel in de winter als tijdens de hete zomermaanden zijn de Nederlandstaligen er volop aanwezig. Vele landgenoten hebben er zelfs een eigen zaak opgebouwd. Maar wat lokt ons nu specifiek naar deze badplaats? Massatoerisme, zon of de natuur? Lees meer

Verken de Costa Blanca eens op een andere manier en ontdek prachtige plekjes en gebouwen.
 • Murcia - Valencia rondreis 9 dagen fly & drive

  Murcia - Valencia rondreis 9 dagen fly & drive

  Een rondreis in de regio's Valencia en Murcia, verblijf in charmante berghotelletjes met ontbijt. Inclusief een huurwagen (all-in verz.) en de vlucht Brussel-Alicante h/t. Genieten van de Costa Blanca en plaatsen als Elche, Alicante, Cartagena en Murcia.
  va.€ 995 - Boek nu
 • Ontdek de steden met onze 5 stadswandelingen: Elche, Alicante, Orihuela, Cartagena en Murcia
 • Wandel in de natuur in o.m. het natuurpark van La Mata en de Sierra Espuna
 • Geniet van de oneindige panorama's op de Cabo Tinoso
 • Te warm? Duik even in de grotten van Canelobre

Gratis reisgids Costa Blanca?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Bezienswaardigheden aan de Costa Blanca en het binnenland ontdekken

Hieronder vind je een paar tips om van je vakantie een ware ontdekkingstocht te maken, soms ver weg van het massatoerisme. 

 • Orihuela, vergis je niet met Orihuela Costa, beide plaatsen liggen 35 km uit elkaar maar behoren wel tot dezelfde stad. Orihuela is een provinciestadje, typsich Spaans, op zich niet opvallend. Velen rijden er voorbij maar wij gingen het verkennen en ontdekten een stad vol kerkschatten. Achter een gevel van een parochiekerk zit er een heuse kathedraal, in een oude kerk krijg je een museum over de Semana Santa zoals er nergens een is in Spanje, kerkelijke gebouwen vind je er bijna elke 200 meter, sommigen verrassend rijk versierd. Maak onze wandelroute en mis niets, je bent wellicht de enige toerist in die stad.
     
 • Murcia is wel iets groter en daar lopen inderdaad wel heel wat toeristen rond maar de overgrote meerderheid is lokale bevolking. Het is een hoofdstad dus zijn er mooie gebouwen te zien. En dat zijn de eerste die je ziet bij onze wandeling: het stadhuis, bisschoppelijk paleis en de kathedraal. En daar stoppen de meeste toeristen maar wij niet natuurlijk. Zo loopt iedereen het casino voorbij in de winkelstraat, je mag en moet er echt eens binnengaan. Het is nu een museum, je zal versteld staan. Murcia heeft ook nog een massa kerken, spijtig genoeg zijn velen gesloten maar de gevels zijn de wandeling waard. En onderweg kan je natuurlijk genieten van een terrasje op de vele pleinen, met onze wandelroute.
    
 • Cartagena was ooit een bloeiende Romeinse havenstad, nu is het nog steeds een haven en blijft een belangrijke militaire rol spelen. Heel veel bouwwerken uit de Romeinse periode zijn goed bewaard en gerestaureerd zodat er niet veel verbeelding nodig is om de grootsheid van deze stad bij het begin van onze jaartelling in te beelden. Maak onze wandelroute en we brengen je naar zowel de mooiste resten als de mooiste uitzichtpunten over de stad, de haven en de theaters, te beginnen met de panoramalift. 
    
 • Elche is de stad van de palmbomen. Je kan er niet naast kijken, van bij de start van onze wandelroute brengen we je tussen de palmbomen. In totaal bezoek je drie parken met telkens een andere inrichting maar steeds met een massa palmbomen. Er is zelfs een heus museum waar je voor een kleine prijs ontdekt wat er met al die palmbomen gedaan werd. Maar Elche heeft nog een tweede bijzonderheid, de Dame van Elche. We verklaren dat mysterie en brengen je langs de uitbeeldingen van die Dame. Er zijn uiteraard meer dan palmbomen, de mooiste gebouwen ontdek je met onze stadswandeling Elche.
    
 • Alicante is inderdaad een toeristenstad. Maar toch brengen we je met onze wandelroute langs de mooiste plekjes en de bekendste shoppingstraten. De helft van de wandeling is buiten de grote toeristenstromen. De route geeft je eveneens de mogelijkheid om te voet naar boven bij het kasteel te komen of te kiezen voor de lift. Wist je dat Alicante heel veel musea heeft die gratis toegankelijk zijn? Moest het ooit eens een regendag zijn in Alicante dan kan je meteen een dagje gratis musea bezoeken. En je komt nog meer te weten met onze reisgids van de Costa Blanca.
    
 • Cabo Tiñoso is echt wel een buitenbeentje. Vrij recent gerestaureerd en gratis te bezoeken. Niet zo ver van Cartagena, aan de andere kant van de baai. Op een goed uur rijden van Torrevieja sta je bij het eerste uitzichtpunt op je route. Dan is het nog een dik half uur klimmen, stoppen, genieten, selfie nemen tot je boven komt, pas bekomen van de vele panorama's. Daar wacht je een heel bizar militair complex met de kanonnen er nog op. Voorzie meer dan een uur om alles te verkennen en zorg zelf voor eten en drank want dat is er niet te bespeuren. Met onze autoroute naar Cabo Tiñoso mis je niets van al het moois.
      
 • Natuurpark van La Mata is weinig bekend, nochtans maakt dit deel uit van Torrevieja waar honderdduizenden toeristen verblijven en toch loop je er dikwijls alleen als toerist. De lokale bevolking kent het wel, om te genieten onder de schaduwrijke bomen of om te wandelen, fietsen ... Onze wandelroute brengt je tussen de zoutwaterbekkens, inderdaad dit is een van de grotere zoutwinningsgebieden. Van die bedrijvigheid zie je niets tijdens onze wandeling, wel brengen we je naar een typische begraafplaats en de mooiste uitzichtpunten, kijkhutten en uitkijktoren. Vanuit Torrevieja kan je nu met een treintje een rit maken naar de zoutwinning en daar alles over vernemen. Er is ook in Torrevieja een zoutmuseum. 
     
 • Riu Seco is zoals de naam het zegt een droge rivier. Vroeger was dat echter niet het geval. Met onze wandelroute brengen we je langs de mooiste plekjes van deze droge rivierbedding. De sterke stroming heeft prachtige wanden gesculpteerd. De Riu Seco ligt op ongeveer een half uurtje rijden van Torrevieja.
     
 • Sierra Espuña is enorme groene zone, een natuurpark, dat je niet zou verwachten in dit nogal dorre landschap. Met onze reisgids geven we je tips hoe bij het bezoekerscentrum te komen, wat je er mag verwachten en hoe de wandelingen te starten. 

Reviews en beoordelingen vakantie Costa Blanca

Heb je zelf tips of opmerkingen over Costa Blanca? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info