Gelderland, de tuinen van Appeltern

Massa informatie, tips, ... verzamelen en thuis via mail toegestuurd krijgen

Het begon allemaal zo’n 25 jaar geleden toen Ben van Ooijen deze plek uitkoos om te wonen en te werken als hovenier. Hij ontwierp een paar inspiratietuinen voor zijn klanten want tuincentra gaven een te eng beeld van de mogelijkheden. Doordat er ook bezoekers kwamen die gewoon inspiratie wilden opdoen werden de tuinen opengesteld voor iedereen. De oppervlakte en het aantal tuinen nam elk jaar toe. Zo wandel je vandaag in een domein van 22 hectaren met meer dan 200 verschillende tuinen. Lees meer

 • Alle promoties Gelderland 3 tot 5 dagen

  Alle promoties Gelderland 3 tot 5 dagen

  Een ruim aanbod aan promoties voor een weekendje weg of een fietsvakantie in Gelderland, zowel nabij de Veluwe als in de Achterhoek. Divers aanbod om te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten van de prachtige natuur. 
  va. € 99 - Boek nu
 • Bezoek de tuinen van Appeltern
 • Meer dan 200 verschillende tuinen
 • Doe veel inspiratie op voor je eigen tuin 
 • Maak handig gebruik van de Fluistertour
 • Lees de verzamelde info thuis rustig na 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

Je ziet er stadstuinen, moderne tuinen, gelukstuinen ... Allen zijn ze aangelegd met de grootste zorg en oog voor detail. Elke tien meter die je wandelt kom je in een andere sfeer terecht. Na je bezoek ben je wel overtuigd dat je zowat alles gezien hebt wat er mogelijk is met tuinen.

Met de Fluistertour op stap

Voorzie in je planning voor een bezoek aan de tuinen van Appeltern minstens 2 uur voor een blitzbezoek. Om alles rustig te bekijken heb je toch wel 4u nodig. Een ganse dag is nuttig als je zoveel mogelijk ideeën wilt opdoen voor de aanleg van je eigen tuin. De totale oppervlakte bedraagt ca. 22 hectaren en daarin zijn meer dan 200 verschillende tuinen opgebouwd. Bij je aankomst krijg je een plannetje en het apparaatje voor de Fluistertour. Met dit zeer handig apparaatje kan je op een 100-tal plaatsen achtergrondinformatie krijgen over de opbouw  en functie van een tuin. Superhandig is de knop met het sterretje. Bij de tuinen met een paneel van de Fluistertour kan je op het sterretje duwen en dan krijg je van die tuinen alle informatie per email. Je mailadres kan je ingeven bij het begin of op het einde van je bezoek bij de schermen aan de welkomstbalie.

Niet commercieel en toch praktisch

Je ziet geen grote panelen met de naam van de tuinontwerper, trouwens 80% van de tuinen zijn ontworpen door Ben van Ooijen en zijn team. En toch is het eenvoudig om te weten te komen waar je nu net die tuinbank, bloempot, vijver of tuinaannemer kan vinden. Met het apparaatje van de Fluistertour duw je op het sterretje en je kan alle informatie thuis nalezen. Er is ook een lijst beschikbaar met de exposanten en partners, maar dit is minder handig.

Een hapje eten

Een zeer gezellige taverne met zelfbediening en groot terras bevindt zich aan de ingang. Je kan er terecht voor een hapje of iets uitgebreidere lunch. Proef zeker de appeltaart! Halfweg het park is er ook nog gelegenheid om iets kleins te eten en te drinken. Maar je mag ook je picknick meenemen en die op een van de vele tuinterrasjes nuttigen of in een van de ‘feelgood ervaringsplekken’, met zicht op het water, een uniek moment.

Voor kinderen

Inderdaad er is ook aan de kinderen gedacht. Aan de overkant van het water ligt een prachtige wilde tuin. Kinderen tot 10 of 12 jaar zullen er zich rot amuseren op de speeltuigen. Ze zijn duurzaam gebouwd en zeer gevarieerd. Eigenlijk kunnen ze in elke tuin staan als decoratief element. Als je terug naar de overkant wilt dan kan je dit doen met het pontje dat je zelf moet bedienen.

Niets gemist?

Je zal wel merken dat het niet eenvoudig is om elk hoekje te zien en niets te missen. Er zijn een paar hulpmiddelen zoals het plannetje, de borden van de Fluistertour en de pijlen van de ‘tuinenroute’. Elke tuin staat open en is dikwijls verbonden met kleine paden naar een andere inspiratietuin, je zou er het noorden bij verliezen. Dit maakt het net zo leuk. En heb je iets gemist, geen nood, via email krijg je te zien wat je allemaal hebt beluisterd met de Fluistertour en wat je hebt aangevinkt met het sterretje, maar ook wat je niet hebt beluisterd. 

Thuis nagenieten of aan de slag gaan

Dus thuis is het nog nagenieten, net zoals je zou doen met de foto’s die je hebt gemaakt. Tenminste als je je mailadres hebt achtergelaten via het apparaatje van de Fluistertour. Massa’s informatie krijg je dan nog te lezen en te beluisteren. Je kan meteen aan de slag als je je tuin wilt (her)aanleggen of een bijzondere touch geven. Aan inspiratie zal het je niet ontbreken na een bezoek aan de Tuinen van Appeltern.

Bezoekfiche: De Tuinen van Appeltern
Adres: Walstraat 2A – 6629 AD Appeltern
GPS-coördinaten:  N 051°50’15.77”    E 005°36’10.47”
Website: www.appeltern.nl

Reviews en beoordelingen Appeltern tuinen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Appeltern tuinen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info