Rondreis Noord-Italië: Gardameer en Ligurië

11-daagse rondreis met logies in twee charmehotels incl. ontbijtbuffet en extra's

Deze rondreis Noord-Italië laat je bekende en onbekende bezienswaardigheden ontdekken. Je start met je eerste verblijfplaats Montichiari met zijn Dom, kasteel en gratis musea. En dan is er uiteraard het Gardameer dat je verkent van noord tot zuid. Niet te missen het nabijgelegen Verona met zijn arena en balkon van Romeo en Julia. Vervolgens gaat het via Milaan naar Ligurië met zijn overweldigende natuur en prachtige kusten langs de Bloemenrivièra. We brengen je langs de mooiste plaatsen en bergdorpen via onvergetelijke landschappen.  Lees meer

Lees ons reisprogramma voor deze rondreis Noord-Italië onderaan deze pagina.
  • Ontdek het verrassende Montichiari
  • Maak een rondrit rond het Gardameer
  • Sta op het balkon van Romeo en Julia
  • Geniet van een stadswandeling in Milaan
  • Bezoek vele kleine dorpen in Ligurië
  • Rij langs bergwegen in de overweldigende natuur van de Bloemenrivièra
Gratis reisgids downloaden

(met routekaarten, stadswandeling ...)

Deze rondreis op kaart

Voorstel voor een reisprogramma

Onderstaand reisvoorstel is slechts de start voor een boeiende en lekkere kennismaking met het Gardameer en Ligurië. Een leidraad die je op weg kan helpen en om er het noorden niet bij te verliezen. Er is immers zoveel te zien, te proeven, te ondergaan, ... Geniet er van!

Dag 1: heenreis (1020 km vanuit Brussel)

Dag 2: ter plaatse

Het eerste hotel ligt in Montichiari, een klein stadje met een kasteel, kathedraal en museum, allen op ongeveer een kilometer van het hotel. Ideaal om even te ontspannen van de vele kilometers van de heenreis.

Dag 3: zuidelijk deel van het Gardameer met Sirmione (70 km)

De meest bekende plaats in het zuidelijk deel is Sirmione. Dit versterkt stadje ligt op een schiereiland en zou meer dan 2000 jaar oud zijn. Een ander leuk plaatsje is Peschiera of Desenzano del Garda.

Dag 4: rondrit van het Gardameer (160 km)

Een complete rondrit bedraagt 160 km en snel gaat het niet vooruit. De mooiste kant is die van het stadje Garda. We geven je tips voor een bezoek en brengen je naar het noorden met Riva en Torbole. Wie wil kan via de andere zijde van het meer terugkeren om de rondrit compleet te maken.

Dag 5: bezoek aan Verona (120 km)

Verona ligt dan wel niet aan de oevers van het Gardameer, toch is de afstand naar de stad van Romeo en Julia zo klein (ca. 60 km van Montichiari) dat je zeker niet mag nalaten om er een dagje te vertoeven. Zeker niet te missen is de arena en uiteraard het beroemde balkon!

Dag 6: transfert naar de volgende bestemming met bezoek aan Milaan (370 km)

Op weg naar Ligurië is het maar een kleine omweg om Milaan te bezoeken. We hebben er een korte wandelroute die je zowel langs de bekendste winkelstraten als historische gebouwen brengt. De Dom en de Galleria Vittorio Emanuele II moet je gezien hebben.

Dag 7: Montalto Ligure en Triora (115 km: heen via kustweg, terug via bergwegen)

Typische plaatsjes en toch geen grote afstanden af te leggen. Je kan zelfs de kortste weg nemen via bergwegen, het gaat dan wel iets trager vooruit. Montalto Ligure ligt in een prachtig landschap en Triora behoort tot één van de mooiste middeleeuwse dorpjes in Italië. De terugweg loopt via een bergweg en gaat heel langzaam.

Dag 8: Albenga, Alassio en Grotte di Toirano (95 km)

Albenga heeft in zijn historisch centrum nog veel gezellige steegjes en pleintjes die doen terugdenken aan de Romeinse periode. Zeker doen: kathedraal en bisschoppelijk paleis. Alassio geniet faam als badplaats aan de wat hier de Riviera di Ponente heet. De stad beschikt over een zandstrook van ruim 4 kilometer met van dat ragfijn zand. Alle huizen liggen dan ook dicht bijeen tegen de kust. En we hebben nog talrijke tips om er een prachtige en verrassende dag van te maken.

Dag 9: Cervo, Diano Marina of Imperia (110 km)

Cervo is een mooi dorpje dat in terrasvorm tegen de helling is aangebouwd. Het unieke aan het dorp vandaag is de mix van middeleeuwen en kusttoerisme. Wandelen in de geplaveide straatjes, volgestouwd met winkeltjes en galerijen. Diano Marina is dan weer bekend als een mooie badplaats aan de Italiaanse Bloemenriviera.

Dag 10: San Remo en Taggia (110 km)

Taggia is een artistiek centrum omringd door olijfboomgaarden en wijngaarden in het dal van Argentina. San Remo, bekend van de wielerklassieker, is al meer dan 150 jaar een toeristische trekpleister. Bebloemde parken, kleurrijke tuinen, haventjes, heel wat religieuze gebouwen, een mooi historische kern met trapstraatjes en nog veel meer is er te zien in San Remo.

Dag 11: terugreis (1160 km)

De terugreis gaat eveneens via Zwitserland

Reviews en beoordelingen Rondreis Noord-Italië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis Noord-Italië? Plaats je beoordeling

I Thomassen 17 september 2020

Wederom een perfect naslagwerk

Ed13 februari 2020

Hallo, de tips in deze gids zijn overzichtelijk en gestructureerd weergegeven, waardoor de zoekfunctie vergemakkelijkt wordt. Goede aanwijzingen voor een oriëntatie van een rondreis zijn aanwezig. De gids onderscheidt zich derhalve voor mij positief tov gidsen van andere organisaties. Ik bekijk de tips daardoor met veel interesse.

Tanya Nihtianova14 april 2019

De Gids heeft me heel goed geholpen. Ik heb ermee de stadswandeling Milaan gemaakt. Ook in de gedeelte rond Gardameer heb ik het gebruikt gedurende onze privee reis naar Milaan en Gardameer. Bedankt!

G.Wieffer10 maart 2019

mooie korte beschrijving

Greet9 februari 2019

We zullen in de grote vakantie dankbaar gebruik maken van deze gids en de wandelingen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info