Lago Maggiore: alles wat de toerist wenst

Bezoek aan de "Isole Borromee"

Stresa is de geliefkoosde verblijfplaats aan het Lago Maggiore. Het stadje ligt aan de veruit mooiste oevers van het meer en aan de voet van de beboste Mottarone heuvels. Het is een groen stadje met chique hotels en amper 5000 inwoners. In dit toeristische centrum vind je alles wat een toerist verlangen kan, zelfs een dierenpark. Vanuit Stresa kan je de rondvaartboten nemen naar de Borromeïsche eilanden. Lees meer

 • Alle promoties Italiaanse meren

  Alle promoties Italiaanse meren

  Een mooi aanbod aan promoties aan het Gardameer en het Lago Maggiore. Van bijzondere logeeradresjes tot een verblijf in een 5* hotel, in kamer en ontbijt of halfpension.
  va. € 409 - Boek nu
 • Stresa, aan de oevers van Lago Maggiore 
 • Neem de boot naar de Borromeïsche eilanden
 • Bezoek "Palazzo Borromeo" op Isola Bella
 • Geniet van meer dan 2000 soorten planten
Gratis reisgids downloadenReisgids Emilia-Romagna en Gardameer kopen voor € 10

De Borromeïsche Eilanden of “Isole Borromee” zijn drie eilanden in het Lago Maggiore: Isola Bella, Isola dei Pescatori en Isola Madre. Beide eerstgenoemde liggen het dichtst bij de oever, tussen Baveno en Stresa. Op Isola Bella moet je zeker het "Palazzo Borromeo" bezoeken; de tuinen en het interieur zullen je met verstomming slaan. Ook op het wat verder gelegen grootste en rustigste eiland Isola Madre is er een paleis met bijhorende botanische tuin. Op het Isola dei Pescatori vind je een rustig vissersdorpje.

Ook vanuit Baveno kun je de Borromeïsche Eilanden bezoeken. Baveno is vooral een toeristenstadje dankzij de schilderachtige ligging. Ook bekende figuren als Richard Wagner, Winston Churchill en Lord Byron wisten deze schoonheid te waarderen en brachten hier hun vakantie door. Een wandeling langs de oever is zeker aan te bevelen.

Verbania ligt aan de overzijde van Stresa en kun je het snelst bereiken met de ferry. Het is de grootste stad aan het Lago Maggiore en naast de gebruikelijke shoppingmogelijkheden is er ook een botanische tuin, behorend tot de "Villa Taranto". Deze tuin is de grootste en mooiste langs het meer. Er zijn ongeveer 7 km wandelpaden en je kunt er genieten van meer dan 2000 soorten planten. De tuin ligt tussen de twee stadsdelen in: Pallanza en Intra. In Pallanza, met meeste groen en bloemrijke, is er een uitzichtpunt dat je als het ware tot ver van het meer brengt: Punta Castagnola.

Vanuit Verbania kan je noordelijk langs het Lago Maggiore. Net voor de Zwitserse grens ligt het dorpje Cannobio dat zeker een stop waard is. Samengevat kan je stellen dat de driehoek Stresa - Baveno - Verbania niet alleen het mooiste deel is van het meer, maar ook het toeristische hart ervan.

Reviews en beoordelingen Lago Maggiore

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lago Maggiore? Plaats je beoordeling

EMILE DE BACKER1 februari 2022

Ziet er heel goed uit ,hopelijk van toepassing deze zomer

hilde13 september 2017

Super ! De brochure is beknopt, handig, en heel gebruiksvriendelijk. Wij hebben een fijne, boeiende vakantie gehad.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info