Rondreizen Italiaanse meren

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in Noord-Italië maar het kan ook op maat.

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in Noord-Italië maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Heb je liever een voorstel met vlucht (Milaan of Venetië) en huurauto? Geen probleem, noteer dit bij de opmerkingen en wij bezorgen je een offerte met transport.

In het berglandschap van Noord-Italië ligt een niet te tellen aantal meren, met op de oevers daarvan leuke, vaak bebloemde dorpjes. Dit groene landschap, vaak voorzien van een degelijke portie zon, vormt een leuk decor voor een korte of langere vakantie.

De voornaamste meren zijn het Comomeer, het Gardameer en het Lago Maggiore. Ook kleinere meren als Iseo en Orta bieden veel mogelijkheden voor een prettige vakantie. Alle meren kun je met de auto omcirkelen, maar je kunt natuurlijk rondvaarten of overtochten maken met per schip.

Elk van de grotere Noord-Italiaanse meren heeft een topattractie. Aan het Gardameer bezoek je het schiereiland Simione, in het Lago Maggiore doe je de Borromeïsche eilanden aan en op de oever van het Comomeer wacht Villa Carlotta. Grotere steden als Milaan, Verona en zelfs Venetië liggen binnen bereik voor een daguitstap.

Bezienswaardigheden

Lago Maggiore is een naam die klinkt als geen ander. Stresa, het mooiste plaatsje op de oever , is een toeristisch stadje met alle voorzieningen die de vakantieganger wenst: shoppen, lekker eten en drinken, sporten, prachtige panorama’s, … Hier kan je de boot nemen naar de 3 Borromeïsche eilanden. Op een ervan, het Isola Bella, moet je beslist het Palazzo Borromeo bezoeken. Zowel het interieur als de bijhorende tuin zijn van een uitzonderlijke pracht. Ook het grootste eiland, Isola Madre, beschikt over een paleis met een botanische tuin. Misschien is Isola Pescatori met zijn rustige vissersdorpje nog het meest aangename van deze eilandengroep.

Langs de oever van Lago Maggiore liggen ook nog het schilderachtige toeristische stadje Baveno en Verbania, voorzien van veel winkels allerhande en de mooiste botanische tuin van de omgeving.

Met een lengte van 52 km is het Gardameer het grootste van het Italiaanse merengebied. De aanwezigheid van behoorlijk wat bergen omheen het meer leiden ertoe dat het niet overal even lang zonnig blijft in voor- en najaar. De attractie bij uitstek aan dit meer is het schiereiland Simione met het gelijknamige stadje. De eeuwenoude stadspoort vertelt al iets over de lange geschiedenis ervan. Het stadje beschikt over een burcht uit de 13de eeuw en de aanwezigheid van warme zwavelbronnen laat toe om te kuren.

Ongeveer halfweg de oever ligt het plaatsje Garda, goed voorzien van alles wat de toeristen nodig hebben. Bergwandelaars vertrekken liefst in Riva of Torbole voor hun tochten. Allebei zijn ze goed uitgerust om de talloze bezoekers te plezieren.

De belangrijkste stad aan het Comomeer is Como, rijkelijk voorzien van monumenten  en een historisch stadscentrum. De belangrijkste bezienswaardigheid van het meer ligt in Tremezzo. Villa Carlotta is een mooie villa uit de 18de eeuw ingericht als kunstmuseum, maar vooral voorzien van een schitterende, bloemenrijke tuin.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info