Vakantie Ligurië? Ontdek alle bezienswaardigheden

Een ontdekkingstocht langs Ligurische kust of Bloemenrivièra, een parelsnoer aan schoonheid

Verlaat je de Franse Rivièra richting Italië dan kom je in Ligurië waar je iets zeer moois ligt te wachten, zowel langs de kust als in het hinterland. Je komt er terecht in een regio met een aangenaam klimaat, wat je toelaat optimaal te genieten van de vele charmante badplaatsen langs de Ligurische kust. Het kleurenpalet aan fleurige bloemen en planten oogt hier bijzonder rijk gevarieerd. Ligurië staat bol van cultuur, van een verrassende architectuur, van folklore, van kunst met de grote K, van culinair genieten en waar het geloof nog diep geworteld zit. Waar je een mengelmoes van landschappen aantreft: schitterende uitzichtspunten op de zee, wijn- en olijfboomgaarden, bergjes tot 800 meter hoog. Ongeveer centraal langs de kustlijn heb je het betoverende mooie Genua. Lees meer

 • Rondreis 10-daagse Piëmonte en Ligurië

  Rondreis 10-daagse Piëmonte en Ligurië

  Je start in de regio Piëmonte (4 nachten) en daarna 5 nachten in Ligurië. Kiezen uit uitstapjes naar Turijn of kleinere stadjes. En vergeten we niet de Barolowijnen te vernoemen. Verkenning langs de Ligurische kust en de Italiaanse Bloemenriviera. Inclusief ontbijtbuffet.
  va.€ 475 - Boek nu
 • Ontdek de charmante badplaatsen van Ligurië
 • Genieten van bloemenrijkom en mild klimaat
 • Op zoek naar pittoreske dorpjes en steden
 • Verken het betoverend mooie Genua 
 • Proeven van lekkers uit Ligurië

Gratis reisgids Ligurië?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Landschap

Het milde klimaat laat de weelderige bloemenrijkdom toe waaraan het gebied zijn naam dankt. In het landschap tref je mooie lanen met palmbomen, tuinen vol rozen, anjers of zeldzame planten. Wijn- en olijfgaarden, bossen  zorgen voor een groene achtergrond. In dit dossier gaan we op zoek naar de vele bezienswaardigheden van de steden en dorpen langs de kust, maar hebben we ook oog voor wat in het hinterland te zien is.

Steden

De grootste steden langs de kust zijn San Remo en Genua, maar daartussen liggen tal van grotere en kleinere plaatsen uitnodigend te wachten op bezoekers die aangetrokken worden door de zon, de zee, de geschiedenis, de kunst en cultuur, het vele lekkers dat de regio te bieden heeft. Je hebt de Rivièra di Ponente ten westen van Genua. Al wat ten oosten van Genua ligt noemt men de Rivièra di Levante. Achter de kustlijn liggen de Ligurische Alpen, vind je minder bekende plaatsen als Taggia, Triora, de grotten van Toirano. Mogelijkheden genoeg om een lekker aangename vakantie te vullen in Ligurië.

Culinair genieten

Je kan er niet naast kijken. De wijngaarden en olijfbomen zijn overal aanwezig of je nu langs de Rivièra di Ponente of di Levante rijdt. Wijn proeven en olijven horen dan ook tot een ritueel om volop te willen genieten van Ligurië. Maar je vindt natuurlijk ook de heerlijke pastaschotels, de antipasti, de zoetige desserts, ...     

Reviews en beoordelingen vakantie Ligurië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ligurië? Plaats je beoordeling

Chris van Lenteren 9 februari 2022

Mooie opwarmer voor onze reis, voor dar doel zeer geschikt. Ik mis nog gedetailleerde informatie over kunst en cultuur. Daar ga ik dus een andere gids voor aanschaffen.

Rijk van Oos 24 februari 2017

We gaan in april naar Ligurië. Weten dus nog niet hoe de gids ons in de praktijk helpt. Als voorpret hebben wij er al wel veel plezier van gehad.

J. Frederik 9 februari 2017

Ik ga pas in juni op reis. Deze gids was bedoeld als voorbereiding. Voorzover ik nu heb kunnen lezen, is de gids de moeite waard en verschaft mij goede en nuttige informatie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info