Rondreizen Liguria-Piemonte

Er is geen betere manier om Liguria-Piemonte te leren kennen dan met een rondreis.

De kust van Ligurië sluit aan op de Franse Rivièra, maar het is veel meer dan een mooi  vervolg van deze vakantieregio. Tal van prachtige steden verwelkomen je langs de Ligurische kust: Ventimiglia dat van alle tijden is, het rijke San Remo, de badstad Alassio, het middeleeuwse Albenga, het pittoreske Noli, Genua en Savona met hun historische gebouwen en San Remo als de kroon op dit vakantiegebied.

San Remo, met haar vele bezienswaardigheden is op zich een citytrip waard, maar je kan de stad natuurlijk ook insluiten in een meer uitgebreide vakantie in Ligurië. Er is immers zoveel te zien. Zowat iedereen kan je tevreden stellen met het toeristische aanbod. Er zijn mooie zandstranden, steden met talloze historische gebouwen en andere bezienswaardigheden,  prehistorische grotten, aangename badsteden, zeer veel kunstschatten, prachtige natuur en natuurlijk ook veel bloemen aan deze Bloemenriviëra. 

Niet te missen bezienswaardigheden in Ligurië

Te midden van een aangename pracht aan bloemen en planten liggen tal van aangename badplaatsen langsheen de Ligurische kust. Alassio heeft niet alleen een fraai strand, maar ook nog mooie oude stadskern. Net als in andere steden vind je hier niet alleen diverse restaurants en cafeetjes, maar ook ijssalons met het lekkerste ijs. Natuurliefhebbers willen beslist naar Gallinaro, een eilandje voor de kust waar vroeger kluizenaars huisden, maar nu de natuur overheerst. 

Loano is nog zo’n mooie badplaats met een gezellige oude stadskern en bovendien veel weelderige palmbomen. Ongeveer hetzelfde kan gezegd worden van Varazze, al is daar ook nog een stadsmuur uit de 12de eeuw. Naar Rapallo ga je alleen al om de bloemrijke promenade langs de kust, maar ook hier zijn er diverse historische gebouwen, zoals een 10 eeuwen oude kerk en een middeleeuwse brug.

Savona hoort al bij de grotere steden. Daar tref je de belangrijkste historische gebouwen in de buurt van de haven, zoals de Dumo met haar vele kunstwerken en enkele paleizen uit de renaissance. Genua is de grootste stad aan deze kust en is nog steeds een belangrijke havenstad. Ook hier zijn er tal van historische gebouwen, maar ook musea met werken van de allergrootste schilders, zoals Rubens, Van Dyck en Caravaggio. Colombus zou hier ook gewoond hebben. 

San Remo straalt in haar centrum nog steeds de grandeur van vroeger uit.  Je ontdekt er zowel romaanse kerken als een middeleeuwse stadskern en mooie trappenstraatjes. Deze aangename stad is rijk aan tuinen, parken en plantsoenen, allemaal rijkelijk voorzien van kleurrijke bloemen. 

Een bijzondere aanrader is Cinque Terre, een natuurgebied met daarin 5 schilderachtige dorpjes, die samen op de lijst van het Werelderfgoed staan.  De dorpjes zijn met elkaar verbonden door een spoorlijn en een wandelpad. Er zijn ook enkele vissershaventjes en een paar stranden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info