San Remo, la Primavera en andere bezienswaardigheden

In San Remo ligt het hart van de Italiaanse bloemenhandel

San Remo is natuurlijk veel meer dan het eindpunt van de eerste voorjaarsklassieker die gereden wordt van Milaan naar San Remo, ook wel de Primavera genoemd. De ontwikkeling van het toerisme begon in de tweede helft van de 19de eeuw. De elite uit Engeland, Duitsland en het toenmalige Rusland kwamen graag naar hier en lieten er kasten van villa’s neerpoten. Ook vandaag is nog veel van die grandeur uit de belle époque te zien.  Lees meer

Bezoek de grootste bloemenmarkt van Italië en het Middellandse Zeegebied.
 • Alle hotels en promoties voor Ligurië

  Alle hotels en promoties voor Ligurië

  Gebruik de zoekrobot om hotels op te zoeken volgens beschikbaarheid en krijg meteen een prijsoverzicht. Of zoek op basis van onze kaart. Via ons formulier 'reis je met kinderen' kan je speciale prijzen opvragen voor reizen met kinderen.
  va. € 39 - Boek nu
 • Bewonder de bloemenpracht van San Remo
 • Ontdek waar het liedjesfestival plaatsvindt
 • Ga shoppen in de de Corso Matteotti
 • Verken La Pigna, de middeleeuwse kern 
 • Flaneer langs pleinen, fonteinen, paleizen, ...
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Naast het Casino, een juweeltje in art nouveau, waar het bekende liedjesfestival elk jaar plaatsvindt,  zijn de interessantste gebouwen van religieuze aard.  Er is de kathedraal San Siro, deels romaans, deels gotisch, uit de 13de eeuw. Verrassender is de aanwezigheid van een Russische orthodoxe kerk, met de typische gekleurde koepels in de vorm van een ui, gebouwd eind 19de eeuw. De aanzet zou gegeven zijn door de Russische tsarina Maria Alexandrovna die hier haar vakantie doorbracht maar de kerk heeft ze nooit bij leven gezien. Je vindt in San Remo ook fraaie stadspoorten, indrukwekkende ‘palazzi’, mooie fonteinen, heerlijke ‘piazzi’, een 17de-eeuws klooster, …  De Corso Matteotti is voor velen de belangrijkste shoppingstraat.

Vlakbij de oudste kerk van de stad strekt zich de middeleeuwse stadskern uit, ‘La Pigna’. Een klim langs enge trapstraatjes wordt beloond met een mooi uitzicht over de stad, nabij het heiligdom ‘Santuario della Madonna della Costa’, in barokstijl en rijkelijk voorzien van marmer. Elders in San Remo, zoals langs de 2 km lange ‘Corso degli Inglesi’, kan je talrijke rijke villa’s bewonderen, gebouwd in de vroege hoogdagen van het toerisme.

San Remo gaat er prat op dat het de grootste bloemenmarkt van het Middellandse Zeegebied binnen zijn grenzen heeft. Hier ligt het hart van de Italiaanse bloemenhandel. Wie van bloemen houdt, vindt in deze stad knap aangelegde parken en kleurrijke tuinen, waar van de mooiste wellicht het ‘Parco Marsaglia’ is. Eveneens een kijkje waard zijn het ‘Parco Bosco Bello’, de tuinen van ‘Corso Mombello’ met hun talrijke palmbomen en deze van de ‘Corso Imperatrice’.
Ieder jaar op de laatste zondag van maart vindt een erg befaamde Bloemencorso plaats. Dan komen duizenden mensen naar San Remo om het begin van de lente te vieren.

Alfred Nobel was een bekende inwoner van San Remo. Hij kwam er zich vestigen in 1891, voerde hier zelfs veel van zijn chemische experimenten  uit. In de villa waar hij de laatste vijf levensjaren woonde, is nu een klein museum ingericht over zijn uitvindingen. Elk jaar bij de uitreiking van de Nobelprijzen in Stockholm worden vanuit de stad San Remo nog steeds bloemen uit de Riviera dei Fiori naar Zweden verstuurd.

Reviews en beoordelingen San Remo

Heb je zelf tips of opmerkingen over San Remo, la Primavera en andere schoonheid? Plaats je beoordeling

Kesteleyn Martine8 juni 2018

Inderdaad een mooie en compacte reisgids. Mooie foto's, heldere beschrijving. Ik ga ook de effectieve reisgids kopen om deze zomer mee te nemen op vakantie... naar Ligurië!!!

HERMAN GEERS4 oktober 2017

De bekomen documentatie is ons erg behulpzaam geweest bij het ontdekken van deze regio. Deze streek wordt zeker nog eens overgedaan.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info