De Westkust van Sicilië bezoeken? Ontdek alle info hier

Ontdek Trapani, Erice en het eiland Favinana

Ook de westkust van Sicilië heeft veel te bieden. Wie even weg wil uit de drukte van het dagelijks leven beleeft in deze Italiaanse regio een heerlijke vakantie. Geniet van cultuur, natuur, geschiedenis en kom hier helemaal tot rust. Lees meer

De westkust van Sicilië heeft prachtige fotogenieke plekjes om nooit te vergeten.
  • Ontdek de fraaie paleizen van Trapani
  • Beklim de burcht van Erice
  • Verken de westkust per fiets of te voet
  • Vaar met de boot naar Favignana
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Trapani

Breng tijdens een vakantie aan de westkust van Sicilië een bezoek aan het de havenstad Trapani. Deze plek zal menig fototoerist bekoren. In het oude centrum vind je prachtige historische bezienswaardigheden. Zo zijn er schitterende paleizen, maar ook een indrukwekkende dom en verschillende kerken. 

Erice

Een andere plek die je kunt bezoeken tijdens een vakantie aan de westkust van Sicilie is Erice, waar ongeveer 30.000 mensen wonen. Dit is een fraaie bergstad met een onvergetelijk mooie kust. Vanuit Erice (ca. 750 m hoogte) zie je onder meer Trapani liggen. Erice heeft als topattractie een burcht. Wandel naar de top voor een prachtig panorama.

Favignana

Vanaf Trapani is het naar het eiland Favignana maar 20 minuten varen met de vleugelboot. Dat is niet alleen het grootste, maar ook het meest dichtbij gelegen en toeristische eiland. Je kan dit eiland best verkennen met de fiets of te voet. Kenmerkend voor het eiland Favignana zijn de restanten van de tufsteenontginningen, die zorgen voor mooie grotten langs de kust.

Meer informatie

www.siremar.it
www.usticalines.it

Reviews en beoordelingen Westkust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Sicilië: Westkust? Plaats je beoordeling

Martine Renders12 mei 2016

We bezochten Palermo, Trapani ,Segesta,Riserva del Zingaro, Het eiland Mozia en de zoutpannen,Erice,San Vito lo Capo, Monreale en Mondello. In deze periode van het jaar valt de drukte goed mee.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info