Rondreizen Sicilië

Een divers aanbod aan rondreizen op Sicilië in fly & drive (incl. hotel, ontbijt, vlucht en huurwagen).

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen Sicilië maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Heb je liever een voorstel zonder vlucht en huurauto? Geen probleem, noteer dit bij de opmerkingen en wij bezorgen je een offerte zonder transport.

Sicilië werd meermaals gekoloniseerd in het verleden. Die mengeling van culturen is nog steeds aanwezig en is een van de redenen waarom het zo’n heerlijke plaats is om te genieten van een vakantie. Daarnaast zijn er op Sicilië natuurlijk ook de milde tot warme temperatuur, het strand en de zee, het mooie en soms woeste landschap, de rijkdom aan monumenten en andere bezienswaardigheden en beslist ook de lokale keuken. 

Tijdens een vakantie op Sicilië heb je alles bij de hand: van strandgenoegens tot een eeuwenoude cultuur. Elk van de grotere steden (Palermo, Messina, Catania, Siracusa, Taormina, Agrigenta ) beschikt over tal van bezienswaardigheden, maar je kan evengoed van het eiland genieten in een klein dorp of op de Lipparische eilanden. Of misschien verkies je kamer met zicht op de Etna?

Bezienswaardigheden

Sicilië omschrijf je best niet als “Italiaans”, je proeft al aan tafel dat het land anders is. Ook de muziek is anders, de cultuur en misschien zelfs de levensstijl. Het af en toe woeste binnenland is de plek bij uitstek om dit eiland te leren kennen, maar je moet natuurlijk ook oog hebben voor het leven dat zich vooral aan de kusten afspeelt.

In Palermo bezoek je de kathedraal, oorspronkelijk uit de 12de eeuw maar vaak aangepast, en het Noormannenpaleis. In dit Palazzo dei Normanni zetelt het regionale parlement, maar je kan er rustig de Koninklijke zalen bekijken. Zeker ook te bekijken is de Capella Palatina, die heel mooi bekleed is met Byzantijnse mozaïeken. Het Archeologisch Museum is een van de belangrijkste van het ganse land. Niet alleen lieten de verschillende bezetters veel materiaal achter, het droge klimaat zorgde ook voor een uitstekende bewaring. Het strand ligt zowat 15 km buiten de stad.

Het strand van Cefalu is een van de meest overbevolkte, maar het is wel de moeite waard om hier een kijkje te nemen in het oude stadscentrum en de zeer mooie kathedraal met mozaïeken uit de 12de eeuw. Messina is vooral bekend als doorvoerhaven naar het vasteland, maar er is ook een strand, een mooie kathedraal en een museum dat over een Caravaggio beschikt.

Een van de meest schilderachtige steden is Taormina, bovendien bedeeld met een Grieks theater, dat door de Romeinen verbouwd werd tot een amfitheater. Tijdens een voorstelling in het theater zie je de Etna op de achtergrond! Net als diverse andere steden beschikt ook Catania over een mooie Dom. Een zeer opvallend monument is de Olifantenfontein, gebeeldhouwd uit lavasteen en met een obelisk op de rug.

De Grieken bewoonden Siracusa al in de 8ste eeuw voor Christus. Er zijn hier dus tal van monumenten en archeologische vondsten.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info