De noordelijke kust van Sicilië bezoeken? Ontdek alle info hier

Sfeervol en natuurrijk Cefalu en Madonie

Breng tijdens een vakantie Sicilië een bezoek aan de noordkust, met prachtige stadjes en heerlijke zandstranden. Een wandeling in het centrum van Cefalu brengt je bijvoorbeeld naar een indrukwekkende Duomo uit de 12e eeuw. Bewonder de prachtige mozaïeken van deze kerk op een sfeervol pleintje, en waan je terug in de tijd. Lees meer.

Hoge bergen zorgen voor een panoramisch uitzicht over Noord-Sicilië.
 • Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Genieten van 5-daagse korte vakanties in bijzondere hotels of een B&B met extra's. Of een 8-daagse rondreis incl. huurwagen en vlucht Brussel-Palermo. Of kies de 15-daagse om Sicilië compleet te ervaren. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 919 - Boek nu
 • Bewonder het 17e eeuwse paleis
 • Bekijk schilderijen en munten in het museum
 • Bezoek het natuurpark van Madonie
 • Rij met de auto door Castelbuono
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezienswaardigheden

Cefalu heeft een bisschoppelijk paleis dat dateert uit de 17e eeuw. Of bezoek in het Noord-Italiaanse stadje een lokaal museum: het Museo Mandralisca met enkele mooie schilderijen en een enorme bibliotheek met boeken uit de 16e eeuw. Bewonder ook de uitgebreide muntcollectie.

Parco delle Madonie

Breng tijdens een vakantie Noord-Sicilië ook een bezoekje aan Madonie. Dit natuurpark ligt in de schaduw van de Etna. Een rondrit door het park kun je starten in Castelbuono, trouwens een mooi kerkje om te bezoeken.

Panoramisch uitzicht

Rij vervolgens verder door tot Petralia Soprana. Daarvoor zal je moeten klimmen met de wagen want het ligt op meer dan 1100 meter hoogte. De hoge bergen zorgen voor een panoramisch uitzicht over het fraaie landschap van de noordkust van Sicilië.

Meer informatie

www.comune.cefalu.pa.it

Reviews en beoordelingen Noordkust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Sicilië: de noordelijke kust? Plaats je beoordeling

Mirjam Eeckhout19 februari 2018

We hebben de stadswandeling gedaan in Palermo uit de reisgids Sicilië en ik denk dat we alles gezien hebben wat de moeite was.

Angela Rokven13 januari 2018

Prachtige gids. Veel bruikbare tips, duidelijke informatie en overzichtelijk

martine schuddings13 april 2016

We hebben de info alleen gebruikt om wat meer zicht te krijgen op het gebied tussen Marsala en Palermo. Via de gids hebben we dan de stadjes en dorpjes gekozen die ons het meest aanstonden. Jullie gids geeft algemene info; je moet dan wel verder op zoek naar meer diepgaande info (als je dat al wilt). Nog een tip: we hebben op aanraden van een 'local' la Zisa bezocht, in de buitenwijken van Palermo: een aanrader! De burcht werd recent volledig prachtig gerestaureerd. Geen parkeerproblemen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info