Strandvakantie op Sicilië?

Aangename temperaturen in voor- en najaar

Wie buiten de zomermaanden Sicilië  bezoekt, kan meestal genieten van zeer aangename en draaglijke temperaturen. De meeste toeristische badplaatsen hebben een kiezelstrand, maar voor een echte strandvakantie kun je het beste naar de Liparische eilanden. Lees meer

Sicilië kent een zeer droog klimaat met slechts af en toe wat regen.
 • Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Genieten van 5-daagse korte vakanties in bijzondere hotels of een B&B met extra's. Of een 8-daagse rondreis incl. huurwagen en vlucht Brussel-Palermo. Of kies de 15-daagse om Sicilië compleet te ervaren. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 919 - Boek nu
 • Geniet 's zomers van 35 graden
 • Ervaar koeler weer in voor- en najaar
 • Bezoek zandstranden langs de zuidkust
 • Ga voor luxe naar de Liparische Eilanden
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

In december op een terrasje

De warmste maand op Sicilië is augustus, met een gemiddelde van 35°C. Een iets koelere temperatuur is er in het voor- en najaar. Tijdens de winter kun je ontsnappen aan de kou door een vakantie Sicilië. De koudste maand op het eiland is januari met een gemiddelde temperatuur van 13°C. Zelfs in de laatste maanden van het jaar kun je een terrasje pakken!.

Droog klimaat

Sicilië kent een zeer droog klimaat met af en toe wat regen van november tot maart. Tijdens een strandvakantie Sicilië zit je meestal in de stad zelf lekker droog. De meeste regen valt in de bergen.

Kustplaatsen

De bekendste kustplaatsen in Sicilië zijn Messina, Cefalu en Taormina. Zandstranden vind je alleen langs de minder toeristische zuidkust, zoals in Agrigento. De meeste toeristische badplaatsen hebben een kiezelstrand.

Liparische Eilanden

Wil je graag luxe ervaren op het strand? Kies dan voor de Liparische eilanden. Deze zijn te bereiken met de vleugelboot. Je betaalt iets meer, maar dan lig je ook op een hagelwit en poederzacht strand.

Reviews en beoordelingen Strandvakanties

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Sicilië: Heerlijke strandvakantie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info