De Oostkust van Sicilië bezoeken? Ontdek alle info hier

Messina, Catania, Siracusa en zoveel meer

Messina, Catania, Siracusa: Overal ontdek je prachtige gebouwen en monumenten van de oostkust van Sicilië. Bezoek tijdens je vakantie bijvoorbeeld de toeristische trekpleister Messina, de Siciliaanse haven voor de verbinding met het vasteland. Lees meer

Cultuur, natuur en archeologische opgravingen... de oostkust van Sicilië heeft het allemaal.
 • Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Genieten van 5-daagse korte vakanties in bijzondere hotels of een B&B met extra's. Of een 8-daagse rondreis incl. huurwagen en vlucht Brussel-Palermo. Of kies de 15-daagse om Sicilië compleet te ervaren. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 919 - Boek nu
 • Bezoek de Dom van Messina
 • Bewonder kunstwerken in musea
 • Wandel in het levendige Catania
 • Snuif geschiedenis in "Parco Archeologica"
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Cultuur en ontspanning

Vanuit Messina is het slechts 3 km varen naar het continent. Mede daardoor telt de stad een kwart miljoen inwoners en veel toeristen. Bezoek de indrukwekkende Dom van Messina of het museum voor een portie Italiaanse geschiedenis. Of geniet tijdens een vakantie oostkust Sicilië van het Mediterraanse zonnetje op het strand.

Kathedraal

Oorspronkelijk dateert de kathedraal van Messina uit de 13e eeuw, maar ze werd wel verschillende malen vernield. Samen met de klokkentoren is het godshuis zeker de moeite waard om te bezoeken. In de klokkentoren uit 1933, de Campanile, bevindt zich een gigantische astronomisch uurwerk.

Museum

Het “Museo della Regione” bevat kunstwerken die overbleven uit verwoeste gebouwen na de aardbeving van 1908, naast archeologische vondsten in de regio van Messina en andere kunstobjecten o.a. een schilderij van Caravaggio.

Catania

Ruim 300.000 inwoners, een grote luchthaven en een belangrijk economisch centrum maken van Catania een zeer levendige stad. Het Domplein is de centrale vertrekplaats voor de toerist. Je kunt er niet alleen een drukke markt bezoeken, maar ook een aantal mooie monumenten en gebouwen. D

Olifantenfontein

De Dom is de belangrijkste attractie met het grafmonument van de componist Vincenzo Bellini. Het meest opvallende monument op het Domplein is de olifantenfontein (Fontana dell’Elefante), gebeeldhouwd uit lavasteen en met een obelisk op de rug.

Siracusa

Met een bezoek aan Siracuse kom je bij de wortels van Sicilië. De Grieken hadden hier al een nederzetting in de 8ste eeuw voor Christus. Op Ortigia vind je overblijfselen van tempels. De meeste overblijfselen kun je bewonderen in het “Parco Archeologica”. Heiligdommen, theaters, catacomben en andere monumenten zijn er in overvloed aanwezig.

Noto en omgeving

Een andere bijzondere stad te bezoeken tijdens een vakantie oostkust Sicilië is Noto. Het is hier allemaal barok wat de klok slaat. Om niets te missen ga je op zoek naar de Corso Vittorio Emanuele. Als je door deze straat wandelt kom je langs bijna alle bezienswaardigheden en pleinen.  Op de terugweg neem je de parallelle Via Cavour (smal straatje) en zo kom je langs nog meer zeer mooie gebouwen.

Meer informatie

www.comune.messina.it
www.comune.catania.it
www.comune.siracusa.it 

Reviews en beoordelingen Oostkust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Oostkust? Plaats je beoordeling

Michel Torbeyns19 februari 2018

We hebben jullie reisgids goed kunnen gebruiken: o.a. om Palermo te bezoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info