Taormina op Sicilië bezoeken? Ideale ligging voor uitstapjes

Muziek en theater, de Dom en uitzicht op de Etna

Taormina is een van de eerste toeristensteden van Sicilië. Er heerst daar een microklimaat dat het er ook aangenaam vertoeven maakt in de winter. Bovendien is het stadje ideaal gelegen om uitstapjes te maken: de Etna ligt vlakbij, Messina, Catania en Syracuse bevinden zich op amper een uurtje rijden. Lees meer

Taormina: Een schilderachtige ligging en bezienswaardigheden op loopafstand.
 • Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Genieten van 5-daagse korte vakanties in bijzondere hotels of een B&B met extra's. Of een 8-daagse rondreis incl. huurwagen en vlucht Brussel-Palermo. Of kies de 15-daagse om Sicilië compleet te ervaren. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 919 - Boek nu
 • Woon muziek- en theatervoorstellingen bij
 • Bekijk het Grieks-Romeinse amfitheater
 • Bezoek de Dom van Taormina
 • Geniet van het uitzicht op de Etna
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Grieks theater

Naast de schilderachtige ligging van Taormina is de belangrijkste bezienswaardigheid het Griekse theater (Teatro Greco). Dit in oorsprong Griekse theater werd in de 2e eeuw v. Chr. door de Romeinen verbouwd tot een amfitheater. Een bijzonder aspect ervan is de zijligging met de imposante Etna op de achtergrond. Je kunt in het amfitheater ook muziek- en theatervoorstellingen bijwonen.

Oude centrum

Bewonder tijdens je vakantie Taormina nog vele interessante bezienswaardigheden in het centrum. Zo vind je er het Odean, met restanten van een Romeins theater. Of bezoek de grote Dom van Taormina.

Mooi uitzicht

Verder vind je in Taormina de “Palazzo Duca di Santo Stefano”, waar tentoonstellingen plaatsvinden en de “Piazza IX Aprile”, met zijn horlogetoren. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht hebt over de stranden van Giaridini-Naxos en de Etna.

Meer informatie

 www.comune.taormina.me.it

Reviews en beoordelingen Taormina

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Taormina: ideale ligging voor uitstapjes? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info