Grand Canyon National Park bezoeken? Lees deze tips

Alles over de routes in de Grand Canyon: North Rim en South Rim

De Grand Canyon is een van de grootste natuurwonderen ter wereld. Een ‘product’ van de Coloradorivier en bijrivieren zou je kunnen zeggen, want deze boetseerden in pakweg 5 à 6 … miljoen jaar het uitzicht van de canyon: ca. 450 km lang, tot hou je vast, 29 km breed en tot 1.6 km (!) diep.  Een groot natuurwonder? Dit is er dus één! Het maakt deel uit van, hoe kan het anders, het Grand Canyon National Park.  Lees meer

 • Promoties rondreizen USA Westkust

  Promoties rondreizen USA Westkust

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Zuidwestkust van de USA, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 551 - Boek nu
 • Avontuurlijk wandelen tot bij de Grand Canyon
 • Ga naar adembenemende uitzichtpunten
 • Neem de North of South Rim route
 • Selectief kiezen uit verschillende wandelroutes
 • Alternatief bezoeken met ezel, helikopter, shuttlebus, ...
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Je moet weten dat je de Grand Canyon in het park vanuit twee routes kan benaderen: via de North Rim en de South Rim.

De noordelijke zijde van de Grand Canyon is de North Rim. Die is minder toeristisch uitgebouwd, bereikbaar via Route 66. Er is wel een bezoekerscentrum en je vind er eenvoudige logeermogelijkheden. Adembenemende uitzichtpunten liggen op Point Imperial, Cape Royal, Roosevelt Point e.a.    

De mooiste en daarom ook de drukste toeristische zijde is de South Rim aan de zuidzijde. Er bevinden zich niet toevallig aan deze kant ook de meeste toeristische faciliteiten. Bijna alle tours gaan hier door. De bekendste uitzichtpunten liggen hier. Met shuttlebussen word je er heen gebracht want zelf hoppen van het ene naar het andere is niet toegelaten.  Of je kan enkele te voet overbruggen maar de temperaturen kunnen hoog oplopen. Lookout Studio, Moran Point en Desert View Watchtower zijn een paar van die panoramapunten. Je vindt op de South Rim een paar hotels maar evenzeer blokhutten en campings. Een groot bezoekerscentrum leert je alles wat je moet weten over de Grand Canyon en dat is nodig want hier wandelen is geen zondags uitstapje in een modaal bos.

Wandelroutes

Er zijn in beide ‘rims’ een aantal wandelroutes, van makkelijk tot extreem lastig. Enkele namen zijn Bright Angel Point Trail (makkelijk want geplaveid) en North Kaibab Trail (lastig, afdalen en klimmen in de canyon) op de North Rim. Hou er rekening mee dat je een vergunning nodig hebt om te wandelen op het grondgebied van de Canyon.   Grandview Point (smal en steil), Rim Trail (makkelijk) en South Kaibab Trail (steil) op de South Rim.

Alternatief bezoeken

Vanuit de South Rim bieden organisaties tochten aan op een ezel. Je kan zelfs fietsen rond de canyon of het water op gaan voor wildwater en rustig raften op de Colorado. Helemaal te gek is een vlucht over de Canyon per helikopter of met een klein vliegtuig. Je moet wel alles lang op voorhand boeken. Vanuit de North Rim kan je met een muilezel op pad of een tochtje doen op de mountainbike.

Reviews en beoordelingen Grand Canyon National Park

Heb je zelf tips of opmerkingen over Grand Canyon National Park? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info