Verken Sequoia National Park aan de USA Westkust

Ontdek met ons de grootste reuzen van mammoetbomen en een marmeren grot

Nog zo één van de hoogtepunten qua natuurpracht langs de Westkust van de USA is het Sequoia National Park. Je vindt het nationaal park in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada. Wie beetje vertrouwd is met de wereld van bomen weet dat de sequoia een mammoetboom is. Je kan ze overigens niet alleen hier vinden maar nog in grotere getale in het noordelijk aanpalende Kings Canyon National Park.  Lees meer

 • Promoties rondreizen USA Westkust

  Promoties rondreizen USA Westkust

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Zuidwestkust van de USA, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 551 - Boek nu
 • Als klein duimpje tegenover General Sherman Tree
 • Met de trap naar top Moro Rock
 • Afdalen naar een marmeren grot
 • Zoek de reus in het Sequoia National Park
 • Doe een slow motion rit in het woud 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Aan een sequoia zal je moeilijk kunnen voorbijlopen zonder dat je die opmerkt. In het Giant Forest staat de grootste, de General Sherman Tree. Met 83,8 meter en een diameter van 7,7 meter is dit de reus onder de sequoia’s. In 2006 brak er van ouderdom een takje af. Dat was zowat 2 meter dik en 30 meter lang en sloeg een flink gat in het pad rond de boom. Wat je evenmin kan missen is Moro Rock. De granieten bergtop  ligt ongeveer centraal in het park. Via 400 treden (een trap die al in 1930 werd aangelegd) geraak je tot op het bovenste deel waar je dan op 2050 meter boven de zeespiegel vertoeft.  Doe dit niet als het onweert. Vanuit deze loge zie je het immense park en de Great Western Divide. In de andere richting en dan bedoelen we naar beneden in de bodem, geraak je via een pad van ongeveer een kilometer tot bij de Crystal Cave, een marmeren grot. Enkel met een gids te bezoeken.

Mount Whitney is een andere reus van het Sequoia National Park. Met 4421 meter is dit de hoogste top van de 48 omliggende staten. De oostzijde is de steilste. Mount Whitney heeft een boeiende geologische geschiedenis wat leidde tot de granieten koepelvormige piek.

Het Sequoia National Forest ligt in de zuidelijke punt van het gelijknamige Nationaal Park. Je wil tóch het woud zien maar vind de tijd niet om je wandelschoenen aan te trekken, dan is een rit door het woud met de wagen een alternatief. Traag rijden uiteraard of je mist heel wat van de schoonheid onderweg.

Reviews en beoordelingen Sequoia National Park

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sequoia National Park? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info