San Francisco verkennen met onze gratis stadswandeling

Mis niets van San Francisco met onze wandelroute in de gratis reisgids USA Westkust

Op ontdekking gaan in San Francisco, in Californië, is een uitzonderlijke beleving van heden en verleden. Om deze boeiende stad goed te leren kennen, verblijf je er best een paar dagen maar met de gratis stadswandeling uit deze reisgids USA Westkust, krijg je toch al een goed beeld van San Francisco, dat van alle steden in de staat Californië beslist de meest buitengewone is.  Lees meer

 • Promoties rondreizen USA Westkust

  Promoties rondreizen USA Westkust

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Zuidwestkust van de USA, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 551 - Boek nu
 • Verken het excentriek boeiende San Francisco
 • Ontdek iconische plekken tijdens een stadswandeling: Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf, Alcatraz, Twin Peaks, ...
 • Maak een ritje met de bekende kabeltram
 • Struin rond in het grootste Chinatown buiten Azië
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Buitenbeentjes 

De wat lossere manier van leven, het wat onconventionele, het excentrieke, het alternatieve, … het vond in San Francisco op één of andere manier voedingsbodem daar aan de westkust van de USA. San Francisco werkt intrigerend voor buitenbeentjes en is dat altijd geweest vanaf de stad ontstaan is. Op de populariteitsladder van meest geliefde citytrips scoort San Francisco altijd hoog. Iedereen kent wel op één of andere manier (film, tv-series, toerisme lectuur, internet, …) de beelden van de Golden Gate Bridge, de iconische kabeltram, het beruchte Alcatraz, de ‘tweelingheuvels’ Twin Peaks, ...  Deze kan je allemaal in het echt zien in San Francisco.

Buitenbeentjes, schreven we al. Indianenstammen woonden hier in een ver verleden. Een Spaanse delegatie verbleef er. Goudzoekers overspoelden ooit de stad en omgeving. Later kwamen de hippies. Vandaag is bijna één derde van de bevolking Aziatisch. Wist je dat het Chinatown in San Francisco het grootste Chinatown is buiten Azië, tevens het oudste van Noord-Amerika?

Wat klimwerk

Kenmerkend zijn de steile straten, de ‘cable car’ (kabeltram), het toch ruim aanwezige groen dankzij het Golden Gate Park. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn Haight-Ashbury, het hart van het ganse hippiegebeuren vanaf de jaren 60, en Lombard Street (één van de meest bochtige straten ter wereld). Je moet zeker eens ronddwalen in Fisherman’s Wharf, op de Pier 39. Je zal beslist die foto willen van de hoogste wolkenkrabber Transamerica Pyramiden, de Victoriaanse huizen waaronder de Painted Ladies. Dan heb je nog het eiland Alcatraz in de baai van San Francisco met de beruchte gevangenis.

En er is nog meer te zien

Buiten onze route liggen nog tal van andere bezienswaardigheden zoals het Presidio National Park, de illustere Sutro Baths, de ‘tweelingheuvels’ Twin Peaks.
Maar het is er niet áltijd ‘peace and love’, rozengeur en maneschijn geweest. Een zware aardbeving in 1906 gevolgd door een brand zorgde voor één van de grootste natuurrampen in Californië. Maar in een mum van tijd werd de stad heropgebouwd. Ook hierin bleek San Francisco uitzonderlijk.

Reviews en beoordelingen San Francisco

Heb je zelf tips of opmerkingen over San Francisco? Plaats je beoordeling

roeli17 november 2019

heel leuke gids, veel leuke info. misschien wel handig om erbij te vermelden waar je NIET moet komen in san Francisco....Union square is overdag veilig maar in de avond lopen er veel crack verslaafden rond. gearystreet lopen veel daklozen en verslaafden evenals in de wijk tenderloin.

Harry Wijbenga11 mei 2018

Een goede brochure om te bepalen waar en wat wij op onze VS reis willen bezoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info