Hollywood bezoeken? Mis niets met onze reisgids

We brengen je naar de Walk of Fame, Universal Studios, het Hollywood Museum, Griffith Park en uiteraard de Hollywood letters op de Mount Lee.

Mocht je plannen hebben in de filmindustrie, in welke rol dan ook, dan moest je al in Los Angeles resideren, want LA is met Hollywood hét mekka van de filmindustrie wereldwijd en dat al sinds begin van  de 20ste eeuw.  Lees meer

 • Promoties rondreizen USA Westkust

  Promoties rondreizen USA Westkust

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Zuidwestkust van de USA, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 551 - Boek nu
 • Kom in het walhalla van de filmindustrie
 • Loop over de iconische Walk of Fame
 • Bezoek de Universal Studios
 • Maak een wandeling in het Griffith Park
 • Oog in oog met een beroemdheid?
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

De kans dat je je naam ziet op de Hollywood Walk of Fame zal wel klein zijn, al weet je nooit wat je toekomst brengt. Meer dan 2500 sterren intussen tooien intussen het allicht meest bekende voetpad ter wereld. Namen van acteurs, regisseurs, uit de muziekwereld, theater, … ze zijn hier voor eeuwig in een koperen 5-puntige ster achtergelaten. 

Een bezoek aan Hollywood zonder Universal Studios is ondenkbaar. Wat begon als een eenvoudig bezoek aan de Hollywood studio’s in 1915, is uitgegroeid tot een ‘volwassen’ reis doorheen het filmlandschap inclusief een heus pretpark gevuld met attracties gebaseerd op films.

Het Hollywood Museum is een must voor wie memorabilia uit de filmwereld wil bezichtigen: gebruikte rekwisieten uit films, kostuums, foto’s, tot scripts toe.  

De bekende Hollywood letters heb je misschien al honderden keren gezien, maar nú kan dat in het écht. Je vindt ze op Mount Lee (Hollywood Hills). Of je beroemdheden uit de film zal ontmoeten, is maar de vraag. Troost je dan met de uitzichten vanop de Hollywood Hills want die zijn zeker ook de moeite of met plekjes in de stad die je bekend zullen voorkomen vanop het witte doek of je tv-scherm.

Wat Central Park in New York is, is Griffith Park voor LA. Het is een stadspark met een wat vreemde ontstaansgeschiedenis waarbij zelfs struisvogels bij te pas kwamen. De bezieler Griffith J. Griffith bleek een al even bizar figuur. In het observatorium dat zijn naam draagt, kijk je door telescopen, zijn er voorstellingen over de ruimte, heb je prachtige uitzichten over de stad, enz.

Reviews en beoordelingen Hollywood

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hollywood? Plaats je beoordeling

vanparijs15 mei 2019

deze reisgids is een basis om de reis verder te ontwikkelen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info