Yosemite National Park bezoeken? Alle info, trails en dagtochten

Lees onze tips om de mooiste plekjes in het Yosemite National Park te ontdekken

Het Yosemite National Park ligt ten oosten in de staat Californië en is al sinds 1864 een beschermd natuurgebied. Bossen, rotsen, valleien, granietkliffen, gletsjers, bergriviertjes, spectaculaire watervallen, ... Yosemite National Park omvat heel wat hoogtepunten. De puurheid van een prachtige natuur kan er nog heel intens ervaren worden. De wonderlijke biodiversiteit, de fascinerende geologie met als gevolg een onwaarschijnlijk aantal pareltjes aan schoonheden, … spreken tot de verbeelding van de bezoeker. Je kan het Yosemite National Park onmogelijk volledig gezien hebben of je moet er een heel lange wandelvakantie doorbrengen. Het bestrijkt immers 3027 km², dat is zowat … één tiende van België.  Lees meer

 • Promoties rondreizen USA Westkust

  Promoties rondreizen USA Westkust

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Zuidwestkust van de USA, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 551 - Boek nu
 • ‘Beleef’ een deeltje van het natuurwonder Yosemite National Park
 • UNESCO Werelderfgoed
 • Mis de Tunnel View niet 
 • Yosemite Valley, meest bezochte gedeelte  
 • Kies uit met zorg geselecteerde daguitstappen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Met Yosemite Valley stellen we slechts een klein deel voor. Het ligt zowat centraal in het Yosemite National Park. De vallei is ca. 12 kilometer lang en anderhalve kilometer diep. De Merced River baant er zich kronkelend een weg in, omringd door dennenbossen. Aan de uiteinden liggen de granietpieken van El Capitan en Half Dome. Vanaf het uitkijkpunt Tunnel View op de Route 140 (westelijke toegang tot de vallei), krijg je het mooiste panorama over de vallei met o.a. El Capitan, Half Done en Bridalveil Fall.

Het beste transportmiddel om de verkenning te doen zijn je … voeten. Trektochten zijn er immens populair, je bent er dus nooit alleen. Maar we geven toch mee dat je er naargelang de seizoenen, ook kan bergbeklimmen, raften, skiën, met de sneeuwschoenen op stap, hengelen en zelfs fietsen. Dat laatste kan alleen maar in de Yosemite Valley. Dat is uitgerekend het gedeelte van het nationaal park dat we jou willen laten ontdekken.

Mooiste dagtochten

We selecteerden een lijstje met de mooiste dagtochten die het mogelijk maken om Yosemite Valley alvast goed te leren kennen. We kozen ook dit deel van het natuurpark omdat je hier als bezoeker heel wat kan opsteken in enkele bezoekerscentra.

 • Yosemite Falls Trail: Één van de oudste wandelpaden van het park, heen en terug 12 km. Met de waterval Yosemite Point (739 m) erbij is de wandeling 15 km lang. 
 • Four-Mile Trail: Kronkelend pad vanuit de vallei naar Glacier Point (bezoekerscentrum), h/t 15 km.
 • Half Dome en Mist Trail: Tot bij grote watervallen Vernal Falls en Nevada Falls en/of  met een kabelweg naar top van Half Dome (vergunning nodig). Zonder vergunning wandel je op het Mist Trail-pad (ca 5 of 11 km).

Nog meer Yosemite National Park

Wil je méér tijd uittrekken, dan hebben we hier nog enkele suggesties om te doen en te zien, te voet of met de wagen in het Yosemite National Park.

 • Glacier Pont Road: autoroute, mogelijk tussen eind mei en november met adembenemende panorama’s, Half Dome (gegeerde rots als klimparcours), Yosemite Falls (waterval), Yosemite hoogland.
 • Tioga Road: enkel tijdens zomermaanden mogelijk. Autoweg van west naar oost in het park langs bos, meren, rotsen, grasvlakten, bezoekerscentrum, wilderniskampeerterreinen, ...   
 • John Muir Trail: langeafstandspad door de Sierra Nevada, met o.a. Cathedral Peak, bezoekerscentrum, Happy Isles, Mount Whitney, ...  
 • En verder nog de Hetch Hetchy Road, Tuolumne Meadows, Mariposa Grove, Wawona, ...

Reviews en beoordelingen Yosemite National Park

Heb je zelf tips of opmerkingen over Yosemite National Park? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info