Op citytrip naar Los Angeles

Ontdek zijn bezienswaardigheden zoals de Japan Towns, het Getty Centre en de Spanish Pueblo

Los Angeles is meer dan Hollywood. In deze regels schrijven we over andere bezienswaardigheden, over musea en historische sites. Een tipje van de sluier der attracties lichten we graag even op voor je.  Lees meer

 • Promoties rondreizen USA Westkust

  Promoties rondreizen USA Westkust

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Zuidwestkust van de USA, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 551 - Boek nu
 • Meer te ontdekken in Los Angeles dan Hollywood
 • Ga kijken hoe het LA van de 18de eeuw eruitzag
 • Ben jij één van de 1,8 miljoen bezoekers?
 • Maak kennis met Japan Town in LA
 • Laat een kinderdroom uitkomen in Disneyland
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Het historische El Pueblo de los Angeles laat de stad zien hoe die er vroeger uitzag bij het eind van de 18de eeuw. Toen hadden de Spanjaarden Spanish Pueblo gesticht als een tweede ‘Spaanse’ burgerstad in Californië na San Jose.

Met het Getty Centre en de Getty Villa heeft LA twee locaties die een directe link hebben met The Getty, een van de grootste kunstorganisaties van de wereld. Kunst uit het oude Griekenland, Rome en Etrurië is te bezichtigen in de Getty Villa. Het Getty Centre trekt jaarlijks bijna 1,8 miljoen bezoekers die er vooral Westerse kunst willen zien vanaf de middeleeuwen tot vandaag. Er zijn drie officiële Japan Towns in de VS. Één daarvan bevindt zich in Los Angeles. Na de Tweede Wereldoorlog liep het district zowat leeg wegens de gevangenzetting van de Japanese Amerikanen, maar de aanwezigheid van Japanse bedrijven in LA zorgde voor een herontwikkeling van Japan Town. Al wonen er intussen ook  Latino’s en Afro-Amerikanen.

Disneyland, één der beroemdste pretparken wereldwijd, ligt ten zuidoosten net buiten het echte centrum van LA. In Anaheim bevindt zich het oudste Disneyland Park (opening 1955). De modernere versie Disney California Adventure Park laat de fantasie van niet alleen kinderen maar ook de volwassenen bijna op hol slaan.

Reviews en beoordelingen Los Angeles

Heb je zelf tips of opmerkingen over Los Angeles? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info