Abonneren op deze Promoties RSS feed

Keulen - Köln: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

Keulen - Köln: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

Kerstmarkt Keulen 24/11 - 23/12/2014


Locaties kerstmarkten: marktplein voor de Dom, Neumarkt, Rudolfplatz en de Altermarkt. Er zijn ook nog andere locaties maar dan wel met andere openingsdagen. We stellen ze je hieronder allemaal kort voor.

Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Keulen


Gids downloadenKerstmarkten in Keulen

  • Marktplein voor de Dom ('F' op de kaart): 160 standjes met vooral kunst, handwerk en decoratie, dit alles in de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio.
  • Altermarkt in de Altstadt ('I' op de kaart): hier vind je ook speelgoed naast kunstige kribben en decoratie.
  • Neumarkt aan de shoppingstraten ('A' op de kaart): dit is de tweede belangrijkste kerstmarkt en ook de oudste van de stad. Hier vind je een mengelmoes van kerststalletjes (80), ook met Glühwein en snoep.
  • Rudolfplatz ('B' op de kaart): dit is de kerstmarkt van de sprookjeswereld, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen want de kleine figuurtjes zullen je even doen wegdromen. Er zijn uiteraard ook nog andere artikelen op deze markt.
  • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse) is de nieuwste kerstmarkt met een 80-tal standen en is geopend vanaf 24/11/14 en telkens vanaf 16 uur (op zondag vanaf 12 uur).
  • Aan het Schokomuseum (300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever) is er sedert vorig jaar een nieuwe kerstmarkt, de Hafen-Weihnachtsmarkt. Ze is geopend van 21 november tot 23 december 2014.


Hou er rekening mee dat de laatste twee zaterdagen voor kerstmis de straten en markten zo vol mensen lopen dat rustig winkelen niet mogelijk is. Files aan de ingangen, roltrappen, kassa's en in de restaurants. De eerste zaterdagen van de advent zijn rustiger, op zondag zijn de winkels gesloten maar de kerstmarkt is wel open vanaf de middag. Tijdens de week kan je dan wel in alle rust genieten van winkels en kerstmarkten.

Shopping in Keulen
Wandel je van de Neumarkt naar de Dom dan kom je langs de belangrijkste winkelstraten van Keulen. De wandelroute brengt je er automatisch.

Wandelroute Keulen: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping
Met deze wandelroute brengen we je langs de belangrijkste kerstmarkten, bezienswaardigheden en shoppingstraten.
Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Keulen

Openbaar vervoer
: met de trein naar Keulen is de beste en snelste om de binnenstad te bereiken. Je stapt in Köln Hauptbahnhof (zie kaart) en je bent onmiddellijk aan de Dom en de eerste kerstmarkt.

Met de auto: opgepast voor Keulen dien je een milieusticker te hebben. Voor de parkings in het centrum moet dit een groene sticker zijn: wagen met minimaal een euro 4 motor. De meeste ondergrondse parkings liggen op en rond de Neumarkt. Als je dit ingeeft in je GPS dan zie je heel wat pijlen naar parkeergebouwen. Heb je geen GPS volg dan de Rheinufer en daar zie je dan al wegwijzers naar de Neumarkt.

Website:
Toeristische informatie over Keulen en de Rijnsteden
Extra informatie over de kerstmarkten in Keulen
 
Gids downloaden


Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Keulen

Reviews - beoordelingen

Reacties keulen - Köln: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

steven

Het ziet er belovend uit. We zullen de beschrijving goed kunnen gebruiken !

Anja

Wat geweldig dat ik nu vantevoren al kan bekijken hoe en waar te lopen wanneer we in december naar de kerstmarkt gaan. Dank je wel!

Van den Broeck Doris

Een tof idee om de wandelroute te beschrijven. Wij waren er maar voor 1 dag en het heeft ons geholpen om alle kerstmarkten vlot te vinden, we hebben dankzij het stadsplan alles vlot gevonden en konden zelfs enkele bezienswaardigheden meepikken langs onze route. we zijn onze wandeling gestart aan de Dom, maar konden met veel gemak overal de route terug oppikken. Met deze route gaan we zeker nog in de zomer terug om alle musea enz. te bezoeken.

Fons & Mariëlla

Een fantastisch idee om deze wandelroute te beschrijven. We zijn tijdes de week de route gaan bewandelen. Vanaf de Neumarkt, die perfect met het openbaar vervoer te bereiken is, hebben we de route gemaakt. Buiten alle Kerstmarkten hebben we de bijzonderheden op de kaart ook bezocht. We logeerden in hotel Regent dat vlak bij lijn 1 ligt.Met deze route gaan we zeker in de zomer de musea bezoeken !

Marinus

was een zeer mooir route kwamen ook langs alle kerstmarkten ga zo door marinus

1 2 3 4 5 6 7 8

Promotie Keulen

3 dagen Köln in 5* hotel: 146€ pp
3 dagen Köln in 5* hotel: 146€ pp
Verblijf in het Hotel Mondial am Dom*****, inclusief » gelegen aan de voet van de Dom in Köln » 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » welkomstdrankje » Köln WelcomeCard voor 1 dag » fitness, sauna en Turks stoombad gratis » hoge klantenbeoordeling: 9,1/10
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen