Abonneren op deze Promoties RSS feed

Keulen - Köln: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

Keulen - Köln: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

Kerstmarkt Keulen 23/11 - 23/12/2015


Locaties kerstmarkten: marktplein voor de Dom, Neumarkt, Rudolfplatz en de Altermarkt. Er zijn ook nog andere locaties maar dan wel met andere openingsdagen. We stellen ze je hieronder allemaal kort voor.

Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Keulen


Gids downloadenKerstmarkten in Keulen

  • Marktplein voor de Dom ('F' op de kaart): 160 standjes met vooral kunst, handwerk en decoratie, dit alles in de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio.
  • Altermarkt in de Altstadt ('I' op de kaart): hier vind je ook speelgoed naast kunstige kribben en decoratie.
  • Neumarkt aan de shoppingstraten ('A' op de kaart): dit is de tweede belangrijkste kerstmarkt en ook de oudste van de stad. Hier vind je een mengelmoes van kerststalletjes (80), ook met Glühwein en snoep.
  • Rudolfplatz ('B' op de kaart): dit is de kerstmarkt van de sprookjeswereld, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen want de kleine figuurtjes zullen je even doen wegdromen. Er zijn uiteraard ook nog andere artikelen op deze markt.
  • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse) is de nieuwste kerstmarkt met een 80-tal standen.
  • Aan het Schokomuseum (300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever) is er sedert vorig jaar een nieuwe kerstmarkt, de Hafen-Weihnachtsmarkt. Ze is geopend van 20 november tot 23 december 2015 (niet op 22/11).


Hou er rekening mee dat de laatste twee zaterdagen voor kerstmis de straten en markten zo vol mensen lopen dat rustig winkelen niet mogelijk is. Files aan de ingangen, roltrappen, kassa's en in de restaurants. De eerste zaterdagen van de advent zijn rustiger, op zondag zijn de winkels gesloten maar de kerstmarkt is wel open vanaf de middag. Tijdens de week kan je dan wel in alle rust genieten van winkels en kerstmarkten.

Shopping in Keulen
Wandel je van de Neumarkt naar de Dom dan kom je langs de belangrijkste winkelstraten van Keulen. De wandelroute brengt je er automatisch.

Wandelroute Keulen: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping
Met deze wandelroute brengen we je langs de belangrijkste kerstmarkten, bezienswaardigheden en shoppingstraten.
Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Keulen

Openbaar vervoer
: met de trein naar Keulen is de beste en snelste om de binnenstad te bereiken. Je stapt in Köln Hauptbahnhof (zie kaart) en je bent onmiddellijk aan de Dom en de eerste kerstmarkt.

Met de auto: opgepast voor Keulen dien je een milieusticker te hebben. Voor de parkings in het centrum moet dit een groene sticker zijn: wagen met minimaal een euro 4 motor. De meeste ondergrondse parkings liggen op en rond de Neumarkt. Als je dit ingeeft in je GPS dan zie je heel wat pijlen naar parkeergebouwen. Heb je geen GPS volg dan de Rheinufer en daar zie je dan al wegwijzers naar de Neumarkt.

Website:
Toeristische informatie over Keulen en de Rijnsteden
Extra informatie over de kerstmarkten in Keulen
 
Gids downloaden


Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Keulen

Reviews - beoordelingen

Reacties keulen - Köln: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

Linda

Goede wandelroute, je kan om het even waar inpikken. Maarwij hadden tijd tekort om de hele route te lopen want we bleven plakken op de kerstmarkten. Geen probleem zonder kerstmarkt even goed bruikbaar.

Anja

Wij hebben niet de ganse route afgewerkt omdat we een beetje te lang zijn blijven plakken op de Kerstmarkten. Keulen is een hele mooie stad die perfect staat beschreven in deze route beschrijving. Wij gaan zeker nog terug want er valt nog het één en ander te bezichtigen. Bedankt voor deze PDF waarvan wij nuttig gebruik hebben gemaakt.

Ronny

Zeer nuttige informatie in de PDF

Chantal Vanhaeren

De wandeling is echt super, hebben er zeer veel aan gehad. Bedankt.

Marion

Zeer uitgebreide beschrijvingen. Echt een gids door de stad. Veel gebruik van gemaakt. Mooi naslagwerk.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Promotie Keulen

3 of 4 dagen Köln in 5* hotel in het centrum: 149€ pp
3 of 4 dagen Köln in 5* hotel in het centrum: 149€ pp
Verblijf in het Hotel Mondial am Dom*****, inclusief » gelegen aan de voet van de Dom in Köln » 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » welkomstdrankje » Köln WelcomeCard voor 1 dag » fitness, sauna en Turks stoombad gratis » hoge klantenbeoordeling: 9,1/10
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen