Abonneren op deze Promoties RSS feed

Elzas-Vogezen: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

Elzas-Vogezen: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

Kerstmarkten Elzas-Vogezen 2014

Elk jaar vanaf eind november zijn er tientallen kerstmarkten in de vele steden en dorpen van de Elzas. Hun tradities, gastronomie en huizenbouw is duidelijk terug te vinden op deze talloze kleine gezellige markten. Dat je volop in de wijnregio vertoeft zal je wel merken, het geeft die markten ook een extra dimensie. De grootste is deze uiteraard van Straatsburg, maar voor de kleinere geven we je een website mee waar je alle data kunt terugvinden per maand. Tijdens de weken voor kerstmis kan je de wijnroute volgen en dan van de ene kerstmarkt naar de andere rijden. Allen zijn ze verschillend en hebben één zaak gemeen: gastvrijheid.

Verken nu de Elzas en Vogezen met onze autoroute en stadswandelingen in Straatsburg en Colmar. Download nu deze gratis gids.

Gids downloaden

Straatsburg: Kerstmis, het Solidariteitsgevoel
Waar? Straatsburg, place de la Cathédrale, place Broglie en place Gutemberg
Wanneer? van 28 november tot 31 december 2014  - gesloten op kerstdag
De kerstmarkt of "Christkindelsmärik" van Straatsburg is de oudste in Frankrijk. Deze traditie gaat dan ook terug tot 1570. Je vindt er een ruime keuze aan sparrenbomen uit de Vogezen, ambachten, kerstversieringen, warme wijn en een "Bredele"-markt. In totaal zijn er zo'n tiental kerstmarkten. Via hun website kan je een plannetje hiervan downloaden. Onze stadswandeling (zie reisgids hierboven) brengt je langs 9 van deze kerstmarkten.
Meer info: www.noel-strasbourg.com

Colmar: een groot lint van kerstsfeer
De kerstmarkt in Colmar is een van de belangrijkste van de Alsace. Ze telt niet minder dan 5 markten waarbij uiteraard het centrale plein en Petite Venise horen. In de periode van 21 november tot 31 december 2014 kan je genieten van een unieke stad, kleinschalig en sfeervol. Uiteraard ontbreekt de schaatspiste niet. Wie het allemaal nog intenser wil beleven kan zelfs een wandeling maken in de sfeer van de magie van kerstdag.
Meer info: www.noel-colmar.com

Mulhouse
Kerstmarkt
Waar? Mulhouse
Wanneer? van 22 november tot 28 december 2014 (onder voorbehoud)
Toeristische informatie

In het hart van het historische centrum, op de Place de la Réunion, wacht je de traditionele Kerstmarkt met houten chalets, geurige warme wijn en bredele, de befaamde kerstgebakjes uit de Elzas. Ieder jaar wordt een nieuwe, exclusieve stof ter versiering bedrukt, om zo het opmerkelijke textielverleden van Mulhouse in herinnering te brengen. Breng zeker ook een bezoek aan de kerstmarkt van het Musée de l'Impression sur Etoffes.
Meer info: http://noel.mulhouse.fr

Nog meer kerstmarkten in de Elzas
» Obernai: van 29 november tot 24 december 2014 – thema: magie, feeën, dromen ... 
» Eguisheim: op 22 en 23/11 en van 28/11 t/m 30/12/14 , gesloten op 24, 25 en 26/12.
 » Alle informatie kerstmarkten in de Elzas

Reviews - beoordelingen

Reacties elzas-Vogezen: kerstmarkten, kerstshoppen, ...

Vanoppré Stefan

Zeer bruikbare info, dankzij jullie informatie hebben we de leukste kerstmarkten uit de regio zonder problemen kunnen bezoeken. Thx STefan

Creus Marie

Telkens weer een fantastiche uiteenzetting, boordevol tips. Heb tevens genoten van de wandlingen, kerstshopping in London.

1

Promoties Elzas-Vogezen

Elzas-Vogezen 4 dagen in 3* hotel: 99€ pp
Elzas-Vogezen 4 dagen in 3* hotel: 99€ pp
Verblijf in Hotel Au Relais d'Alsace***: op 15 km ten zuiden van Colmar » 3 overnachtingen met ontbijtbuffet » in hartje Elzas en Vogezen » 1 kind t/m 11 j. gratis op kamer ouders

Toon hotelpromotie 


Elzas 4 dagen in 4* gastronomisch hotel: 199€ pp
Verblijf in het luxueuze hotel Al a Cour d'Alsace**** in hartje Obernai: 3 overnachtingen met ontbijtbuffet » 1x 3-gangendiner inbegrepen » gratis toegang tot zwembad, sauna en hammam » uitzonderlijke klantenbeoordeling van 9,1/10 » kamer met gratis WiFi, gratis parkeren » gastronomisch à-la-carte­restaurant
Meer informatie en reservaties
 

Alle hotels   Alle hotels

  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen