Citytrip Bonn: ontdek bezienswaardigheden en hotels Bonn

Nationale musea, groene zones, historische gebouwen en Beethoven

Bonn is een veelzijdige stad die zijn bezoeker heel wat te bieden heeft. Denk hierbij aan de grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. In onze reisgids Bonn vergeten we uiteraard de winkelstraten niet.

Ontsnap aan de drukte van de stad en kom heerlijk tot rust in een van de stadsparken.
  • Ontdek Bonn
  • Bezoek verschillende musea
  • Leer meer over Beethoven
  • Ga lekker winkelen

Gratis reisgids Bonn?

Gratis reisgids downloaden

Bonn is dus een zeer diverse stad met allerlei bezienswaardigheden. In onze gratis reisgids geven we je tips om zelf een programma op te stellen tijdens je citytrip Bonn. Zo hebben we bijvoorbeeld een stadswandeling voor je uitgezet, die je met 2 kilometer kan uitbreiden als je de botanische tuin erbij neemt.

Hoofdstad West-Duitsland

Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het een aantal belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je het beste met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Poppelsdorfer Schloss

Bonn kent vele bezienswaardigheden en in onze reisgids kun je er dan ook alles over lezen. Een van de topattracties is Poppelsdorfer Schloss. Dit kasteel en de omliggende tuinen zijn sinds 1818 eigendom van de Universiteit van Bonn. Je vindt er een botanische tuin met meer dan 8000 plantensoorten.

Altes Rathaus

Dit indrukwekkende stadhuis ligt aan de markt van Bonn. Het is gebouwd in rococostijl en werd tot 1978 gebruikt door de gemeente van Bonn. Tegenwoordig worden er vooral ceremonies en bijzondere bijeenkomsten gehouden.

Munster van Bonn

De munsterkerk van Bonn wordt gezien als een van de oudste kerken van Duitsland. De kerk werd al tussen de 11e en 13e eeuw gebouwd. Opvallend aan de kerk zijn de vijf spitse torens. Deze torens zijn vanaf verschillende plekken in de stad te zien. Sinds 1956 gaat de kerk door het leven als kleine basiliek, een eretitel die hij kreeg van Paus Pius XII.

Reviews en beoordelingen citytrip Bonn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bonn: een veelzijdige stad? Plaats je beoordeling

Huub 12 december 2018

Practische, beknopte en handzame gids.

Herman Nuyens 8 oktober 2018

Zeer bruikbare stadsgids.

c van der plas 13 september 2018

prima gids met voor ons goede informatie over een weekend in oktober , en nieuwsgierig naar rhein am feier

walter ameloot 9 mei 2018

Zeer goed

Veerle Schelfhout 14 januari 2018

De gids stelt je in staat om wandelsgewijs het centrum van Bonn te leren kennen. Er worden een aantal mogelijkheden gegeven bv. de rondvaartboot nemen (misschien ook erbij vermelden wanneer de boten toegankelijk zijn: in de winter bv. niet). Zeker handig is al een impressie van de musea geven zodat je weet of een bezoek voor jou de moeite waard is. Beschrijving mocht nog iets uitgebreider bv. natuurhistorisch museum is enorm de moeite waard (vooral met kinderen die zullen genieten van het visuele van dit museum via de opgezette dieren in aangepaste decors). Bonn is ook een fijne winkelstad: het is misschien ook interessant winkels aan te bevelen die een bezoekje waard zijn bv. Deiters (een fantastische winkel rond verkleedkleding en -accessoires) en de boetieks van Lindt en Haribo. Tevens zijn er in Bonn heel charmante wijken die misschien ook een bezoekje verdienen zoals de vermelde wijk rond het Poppelsdorfer Schloss. Tip: gidsje uitbreiden met enkele tips net buiten Bonn bv. Königswinter?

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info