Citytrip Bonn: ontdek bezienswaardigheden en hotels Bonn

Nationale musea, groene zones, historische gebouwen en Beethoven

Bonn is een veelzijdige stad die zijn bezoeker heel wat te bieden heeft. Denk hierbij aan de grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. In onze reisgids Bonn vergeten we uiteraard de winkelstraten niet.

Ontsnap aan de drukte van de stad en kom heerlijk tot rust in een van de stadsparken.
  • Ontdek Bonn
  • Bezoek verschillende musea
  • Leer meer over Beethoven
  • Ga lekker winkelen

Gratis reisgids Bonn?

Gratis reisgids downloaden

Bonn is dus een zeer diverse stad met allerlei bezienswaardigheden. In onze gratis reisgids geven we je tips om zelf een programma op te stellen tijdens je citytrip Bonn. Zo hebben we bijvoorbeeld een stadswandeling voor je uitgezet, die je met 2 kilometer kan uitbreiden als je de botanische tuin erbij neemt.

Hoofdstad West-Duitsland

Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het een aantal belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je het beste met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Poppelsdorfer Schloss

Bonn kent vele bezienswaardigheden en in onze reisgids kun je er dan ook alles over lezen. Een van de topattracties is Poppelsdorfer Schloss. Dit kasteel en de omliggende tuinen zijn sinds 1818 eigendom van de Universiteit van Bonn. Je vindt er een botanische tuin met meer dan 8000 plantensoorten.

Altes Rathaus

Dit indrukwekkende stadhuis ligt aan de markt van Bonn. Het is gebouwd in rococostijl en werd tot 1978 gebruikt door de gemeente van Bonn. Tegenwoordig worden er vooral ceremonies en bijzondere bijeenkomsten gehouden.

Munster van Bonn

De munsterkerk van Bonn wordt gezien als een van de oudste kerken van Duitsland. De kerk werd al tussen de 11e en 13e eeuw gebouwd. Opvallend aan de kerk zijn de vijf spitse torens. Deze torens zijn vanaf verschillende plekken in de stad te zien. Sinds 1956 gaat de kerk door het leven als kleine basiliek, een eretitel die hij kreeg van Paus Pius XII.

Reviews en beoordelingen citytrip Bonn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bonn: een veelzijdige stad? Plaats je beoordeling

Eliane 29 juli 2020

Heb de stadswandeling (in de regen) gedaan, maar niettemin zeer de moeite waard omdat ze je leidt langs de belangrijkste monumenten en plaatsen

Chris Van Reusel 3 september 2019

Hele mooie en duidelijke route, echt de max.

Toon Labbeke 1 mei 2019

Toffe wandeling! In elk steegje een cafetje doen en je kan een hele namiddag vullen! Toffe stad!

Yves Smets 15 maart 2019

Stadswandeling van Bonn hebben we gedaan aan de hand van de stadgids Euroreizen. De stadgids geeft een inzicht in de belangrijkste bezienswaardigheden. Het plan is heel duidelijk en de bijgevoegde commentaren zijn kort maar kernachtig. . Bonn is een pittoreske en gezellige stad.

Hugo Van Ackeren 13 maart 2019

Moeten nog naar de streek reizen, maar naar de inhoud van jullie reisgids afgaand, zal het veelbelovend worden. Bedankt voor de suggesties!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info