Andere bezienswaardigheden Bonn

Historische gebouwen en monumenten in Bonn

In de Vivatsgasse in Bonn kom je langs een stadspoort, de Sterntor. Deze poort werd gebouwd in de 13e eeuw en maakte deel uit van de middeleeuwse stadsomwalling van Bonn. Wat je nu te zien krijgt is een reconstructie van honderd jaar geleden. De originele resten belemmerden namelijk de verkeersdoorstroming. Lees meer

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Bonn en kom alles te weten over de geschiedenis van de stad.
  • Wandel langs de stadspoort
  • Lees over de Bonner Löwe
  • Het Altes Rathaus enkel van buiten te zien 
  • Zoek de Studentenbrunnen op
Gratis reisgids downloaden

De leeuw van Bonn

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Bonn. Zoals net voorbij de toren, daar zie je een bron met de 'Bonner Löwe' (Leeuw van Bonn). In het stadswapen van Bonn zie je een leeuw. De oorsprong om de leeuw te gebruiken als stadssymbool gaat terug tot in de middeleeuwen. Op de Münsterplatz verzamelden zicht toen een aantal functionarissen van de gerechtsdistricten die onder het heerschap van Bonn vielen. Zij hadden die leeuw als symbool op hun verzamelplaats (Münsterplatz). De originele leeuw staat nu in het Stadtmuseum, want het gebouwtje op de Münsterplatz is verdwenen.

Altes Rathaus

Het oude stadhuis van Bonn (18e eeuw) heeft eerder iets weg van een vorstelijke residentie als van een bestuurlijk gebouw. Bonn was immers de zetel van de keurvorsten en aartsbischoppen van Keulen (15 km verderop langs de Rijn). Daardoor waren er heel wat paleizen in Bonn en het oude stadhuis is er een mooi voorbeeld van. Na de Tweede Wereldoorlog moest het echter volledig worden heropgebouwd. Toen Bonn nog hoofdstad was van West-Duitsland, werden hier zeer veel belangrijke personen en staatshoofden officieel ontvangen. Het kan helaas niet bezocht worden, alleen tijdens bijzondere gelegenheden.

Studentenbrunnen

Aan de achterzijde van de Schlosskirche in Bonn liggen de Studentenbrunnen. Deze bronnen dateren van 1913, maar werden gerestaureerd en gereconstrueerd in 1985. Het is van de hand van een kunstenaar uit de Eifel: Carl Burger (1875-1950). Hij heeft nog meerdere bronnen gemaakt in Aken en Koblenz. In Duitstalig België, in Malmedy, heeft hij vlakreliëfen voor een kruisweg gemaakt. Opvallend is dat hij steeds werkt met basaltlava uit de Eifel.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Andere bezienswaardigheden Bonn? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info