Stadswandeling Bonn

Langs historische gebouwen, parken, tuinen en autoluwe winkelstraten

Onze stadswandeling van net geen 6 kilometer brengt je langs alle bezienswaardigheden van Bonn. In Bonn wandelen is zeer rustgevend met winkels, terrassen, monumenten en historische gebouwen. Bovendien heeft Bonn een ruim aanbod aan groene parken: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue. Lees meer

Kom tot rust in een van de stadsparken van Bonn na onze stadswandeling.
  • Wandeltraject van net geen 6 kilometer
  • Onderweg alle belangrijke bezienswaardigheden
  • Langs paleizen, tuinen, musea, kerken
  • Leer meer over Beethoven
  • Ga lekker shoppen in het centrum
Gratis reisgids downloaden

Stadswandeling Bonn op de kaart

Groen en musea 

Onze stadswandeling is nog geen 6 kilometer lang en als je wilt kun je de wandeling uitbreiden met de prachtige Poppelsdorfer Allee en de botanische tuin. Met het openbaar vervoer of met eigen wagen kun je vervolgens de Museumsmeile verkennen.

We starten de wandeling bij het centraal station van Bonn (Hauptbahnhof) en brengen je al meteen in de juiste sfeer. We komen onder andere langs de stadstuinen en het keurvorstelijk paleis. Vervolgens wandelen we verder langs het indrukwekkende Poppelsdorfer Schloss. Hier kun je genieten van prachtige bouwstijlen en even tot rust komen in de botanische tuinen.

Even later lopen we verder in de richting van het stadscentrum. In dit deel van de stad vind je verschillende musea, waaronder het Rijnlandmuseum, het kunstmuseum en een museum over Duitsland. Ook leuk is het om met de kinderen naar het wetenschapsmuseum te gaan. Hier vind je allerlei technologische uitvindingen die door de Duitsers zijn gedaan. Houd er wel rekening mee dat de uitleg in de meeste musea in het Duits is.

Kerken

Ook de kerken ontbreken niet op onze wandeling. De mooiste kerk van de stad is de Munsterkerk. Je zult waarschijnlijk al een paar keer een glimp van de torens hebben opgevangen. Deze vijf torens zijn namelijk vanaf ieder deel in de stad te zien. De kerk is opgedragen aan twee martelaren en er wordt gezegd dat ze in de crypte van de kerk vermoord werden. Vervolgens komen we aan bij de Sankt-Remigius kerk. Vóór 1806 had deze kerk een andere naam en was het de Klosterkirche St.Ludwig. Het mooiste ging in de vlammen op of vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1957 is ze heropgebouwd. Beethoven speelde vanaf zijn tiende op orgel in de Sankt-Remigiuskirche, maar dat is niet deze want die viel ook ten prooi aan een brand en werd niet meer heropgebouwd. Vaak heerst hierover verwarring.        

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Bonn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Bonn? Plaats je beoordeling

tanja30 augustus 2021

Alweer een hele fijne gids om een nieuwe stad te ontdekken!

Lidwien12 september 2020

Heel leuke wandeling! Cultuur en natuur aanwezig. Schriftelijke informatie was er interessant bij! Wegbeschrijving en tijdsduur klopten.

Laurette 14 februari 2020

Heel veel info, mooie stadswandeling zo te lezen , maar we moeten het nog uittesten.

Jacqueline13 februari 2020

Zeer goede gids. Heel volledig. Ik vertrek binnenkort naar Bonn en ik gebruik deze gids als leidraad.

Leon13 februari 2020

Complete reisgids voor een eerste bezoek aan Bonn. Alle bezienswaardigheden worden opgenomen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info