Kerstmarkt Bonn 2023: 24/11 t/m 23/12/23 (gesloten 26/11/2023)

Kerstshopping op de kerstmarkt van Bonn

De kerstmarkt van Bonn vind je in de oude stadskern en is dagelijks geopend (behalve Totensonntag 20/11) van 11 tot 21 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 22u30. Bij avondschemering zorgt de belichting voor een uniek effect op de huisgevels en de feestelijk versierde standen. Ook in Bonn is de sfeer zeer belangrijk en staat het culinaire van de markt hoog aangeschreven. Tevens vind je er allerlei kerstartikelen zoals kerstkribben, handwerk en nog veel meer. Kom je naar Bonn tijdens het weekend dan word je verwelkomd met een muzikaal programma, zowel met klassieke muziek als kerstliederen.

Locatie kerstmarkt: Münsterplatz, Bottlerplatz, Friedensplatz en in de verbindingsstraten

Bonn en zijn culturele troeven

Maak nu kennis met alle facetten van Bonn via onze wandelroute, die brengt je ook langs de kerstmarkten en winkelstraten. Sedert deze stad niet meer de titel van hoofdstad mag dragen is het zowat uit de publieke belangstelling geplaatst. Toch is deze stad aan de Rijn nog steeds een belangrijke citytripbestemming. Niet in het minst om zijn Kunst- en Tentoonstellingshal waar er jaarlijks zeer belangrijke wisselende tentoonstellingen plaatsvinden.

Bovenal is Bonn ook de stad van Beethoven. Deze beroemde componist werd hier geboren en uiteraard is zijn geboortehuis opengesteld voor het publiek en ingericht als museum. Andere musea en bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn: Haus der Geschichte (geschiedenis van na-oorlogs Duitsland), Poppelsdorfer Schloss (kasteel en botanische tuin) en het recreatiepark Rheinaue met een Japanse en botanische tuin en een lang wandelnetwerk, o.m. langs de Rijn.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Bonn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Bonn? Plaats je beoordeling

Aline22 november 2022

Het is een goed overzicht wat er kan bezocht worden en de andere mogelijkheden in de stad als je voor de eerste maal daar naartoe wil.

S-Plus Limburg31 december 2018

De reisgids van Bonn kwam goed van pas tijdens ons bezoek aan de kerstmarkt. Het was een zeer leuke en leerrijke wandeling.

Boeve Eddy14 december 2017

Plattegrond en reisgids dik in orde.

etienne14 december 2017

Beknopt maar duidelijke en interessante gids.

de turck dirk24 november 2017

goede reisinfo

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info