Reisgids Bonn

Verkenning van Bonn met onze gratis reisgids

Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. Onze wandelroute in Bonn komt uiteraard ook voorbij de winkelstraten. Lees meer

Download onze gratis reisgids en plan volgens eigen zin je citytrip Bonn.
Reisgids Bonn
Reisgids Bonn
  • Download de gratis reisgids Bonn
  • Keuze om onze wandelroute te volgen
  • Breng een bezoek aan de botanische tuin
  • Doe ze alle vijf op de Museumsmeile
  • Uitblazen kan in de parken en tuinen
Gratis reisgids downloaden

Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen. Zo is er een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile.

Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Alle belangrijke bezienswaardigheden van Bonn staan in onze gratis reisgids beschreven. Hieronder sommen we ze nog een keer voor je op:

Museumsmeile

Hier vind je vijf belangrijke musea. Het meest interessante musea is het Alexander Koenigmuseum. Dit is het belangrijkste natuurkundig museum van Duitsland. Verder vind je er een museum over de geschiedenis van Duitsland, het kunstmuseum en een museum over de wetenschap en technologie uit Duitsland.

Overige Musea

In het centrum van de stad zijn nog een aantal andere musea te vinden, waaronder het Rijnland museum. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van het Rijngebied. Ook een aanrader is het Akademisches kunstmuseum, dit is het oudste museum van de stad en bevat alleen stukken uit de Romeinse en Griekse Oudheid.

Paleizen

Een echte aanrader is het Poppelsdorfer Schloss. Een prachtig kasteel met botanische tuin, dat in eigendom is van de universiteit van Bonn. Vergeet ook niet om even langs het keurvorstelijk paleis te lopen. Je kunt er helaas niet naar binnen.

Kerken

De belangrijkste kerk in Bonn is de Munsterkerk. Deze kerk met zijn vijf spitse toren is te zien vanuit elk punt in de stad. Verder kun je ook een bezoekje brengen aan de Sankt-Remigius kerk. 

Reviews en beoordelingen Reisgids Bonn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Bonn? Plaats je beoordeling

Chris Vranckx29 juni 2021

De reisgids Bonn is zeer goed beschreven. Wij hebben deze gevolgd van begin tot einde en waren echt enthousiast. Eens het vertrekpunt gevonden, verliep onze wandeling heel vlot. Goede beschrijving met overzichtelijk stadsplan met aangeduid routeverloop. Top!

de vuyst anna5 januari 2020

zoals gewoonlijk helemaal in orde groetjes

Lara Hoorn22 december 2019

Leuke wandeling en leuke bezienswaardigheden eruit gehaald

Dullaert Laurent3 oktober 2019

Omdat ik aan modelbouw doe zou ik nog wel eens naar Bonn willen terug gaan , om wat meer foto's te nemen van het station en omgeving . Het stratenplan heeft goed dienst gedaan . De auto stond in een ondergrondse garage aan de overkant van de Rijn , en parkeren was er niet duur . Groetjes Laurent .

Karin13 januari 2018

Onverwacht mooie stad die we mbv de wandeling v Euroreizen hebben ontdekt. Zelf daar nog een bezoek in de ochtend aan de Doppelkirche in Schwarzrheindorf aan toegevoegd (alleen in weekenden is ook de bovenkerk open!) en zo een zeer geslaagde dag beleefd.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info