Reisgids Bonn

Verkenning van Bonn met onze gratis reisgids

Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. Onze wandelroute in Bonn komt uiteraard ook voorbij de winkelstraten. Lees meer

Download onze gratis reisgids en plan volgens eigen zin je citytrip Bonn.
Reisgids Bonn
Reisgids Bonn
  • Download de gratis reisgids Bonn
  • Keuze om onze wandelroute te volgen
  • Breng een bezoek aan de botanische tuin
  • Doe ze alle vijf op de Museumsmeile
  • Uitblazen kan in de parken en tuinen
Gratis reisgids downloaden

Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen. Zo is er een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile.

Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue.

Alle belangrijke bezienswaardigheden van Bonn staan in onze gratis reisgids beschreven. Hieronder sommen we ze nog een keer voor je op:

Museumsmeile

Hier vind je vijf belangrijke musea. Het meest interessante musea is het Alexander Koenigmuseum. Dit is het belangrijkste natuurkundig museum van Duitsland. Verder vind je er een museum over de geschiedenis van Duitsland, het kunstmuseum en een museum over de wetenschap en technologie uit Duitsland.

Overige Musea

In het centrum van de stad zijn nog een aantal andere musea te vinden, waaronder het Rijnland museum. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van het Rijngebied. Ook een aanrader is het Akademisches kunstmuseum, dit is het oudste museum van de stad en bevat alleen stukken uit de Romeinse en Griekse Oudheid.

Paleizen

Een echte aanrader is het Poppelsdorfer Schloss. Een prachtig kasteel met botanische tuin, dat in eigendom is van de universiteit van Bonn. Vergeet ook niet om even langs het keurvorstelijk paleis te lopen. Je kunt er helaas niet naar binnen.

Kerken

De belangrijkste kerk in Bonn is de Munsterkerk. Deze kerk met zijn vijf spitse toren is te zien vanuit elk punt in de stad. Verder kun je ook een bezoekje brengen aan de Sankt-Remigius kerk. 

Reviews en beoordelingen Reisgids Bonn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Bonn? Plaats je beoordeling

Karin13 januari 2018

Onverwacht mooie stad die we mbv de wandeling v Euroreizen hebben ontdekt. Zelf daar nog een bezoek in de ochtend aan de Doppelkirche in Schwarzrheindorf aan toegevoegd (alleen in weekenden is ook de bovenkerk open!) en zo een zeer geslaagde dag beleefd.

Maria Govaerts 13 december 2017

Vorige week Bonn bezocht en met de handige uitgestippelde wandeling werd er nog een extra aan onze dag toegevoegd. Een aanrader.

José Van der Stichelen16 maart 2017

Waren blij verrast met de aangeboden reisgids. Zeer bruikbaar ! We zijn best tevreden.

Gerd Mariën5 maart 2017

Zeer interessante reisgids voor Bonn. Adh van de plannetjes heb ik mijn plooifiets goed kunnen gebruiken! Bedankt Gerd

Johan29 november 2016

Route hebben we zaterdag 19 november j.l gelopen. Goed aangeduid en prima te doen. Er was op dat moment in Bonn al een Kerstmarkt geopend. Ook gezellig! Vanwege werkzaamheden was de Alter Zoll niet toegankelijk maar dat heeft de "pret" niet gedrukt. Tip t.b.v parkeren: P-garage via Ingang Am Alten Friedhof. Ligt op korte afstand van het Hauptbahnhof en niet te duur. Een prettig koffieadres om de rondwandeling te onderbreken was een restaurant links van het Altes Rathaus.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info