Meer interessante musea in Bonn

Tips voor welke musea bezoeken naast de bekende in Bonn

Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het een aantal belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile, waarover je meer leest op een aparte pagina. Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. De volgende musea liggen in het hart van de stad en zijn ook opgenomen in onze wandelroute door Bonn. Lees meer

Bezoek een van de vele musea en leer meer over de oudste geschiedenis van de stad.
  • Ontdek nog meer musea in Bonn
  • Voorwerpen en kunst vanaf prehistorie
  • Collectie uit het Oude Egypte
  • Werken uit Oudheid, van Grieken en Romeinen 
Gratis reisgids downloaden

Rheinisches Landes Museum

Zoals de naam eigenlijk al zegt, behandelt dit museum de geschiedenis van het Rijngebied. Deze geschiedenis loopt vanaf de prehistorie tot de jaren 1900. De meest waardevolle stukken zijn te vinden bij de afdeling van het Romeinse tijdperk en de schilders van de Gouden Eeuw (16e-17e eeuw). De kunstwerken zijn eveneens aangevuld met gewone voorwerpen uit de betreffende periode. Het is dan ook absoluut geen oubollig museum, dat zul je overigens wel merken bij de entree in het gebouw.

Kijk voor meer info op: www.rlmb.lvr.de

Koblenzer Tor en Stadtgarten

De Koblenzer Tor is van dezelfde architect als die het oude stadhuis heeft ontworpen, waar je eerder langs liep. In dit gebouw heeft de universiteit het "Ägyptische Museum" ondergebracht. Zij hebben een collectie van circa 3000 stukken uit het Oude Egpyte en die worden hier tentoongesteld. Het is alleen te bezoeken in de namiddag (niet op maandag).

Kijk voor meer info en openingstijden op: www.aegyptisches-museum.uni-bonn.de

Akademisches Kunstmuseum

Het is het oudste museum van de stad (opgericht in 1819) en bevat alleen stukken uit de Oudheid, van de Grieken en Romeinen. Niet alle 2000 werken zijn uitgestald en velen zijn om veiligheidsredenen alleen tentoongesteld als gipsafdrukken. Ter gelegenheid van tijdelijke tentoonstellingen komen die waardevolle stukken uit de kelders van het museum. Het is alleen in de namiddag geopend (niet op maandag en zaterdag).

Kijk voor meer info op: www.antikensammlung.uni-bonn.de

Reviews en beoordelingen Nog meer musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Meer interessante musea in Bonn? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info