Bonn: prachtige paleizen en tuinen

Genieten van groen en bouwkunst in Bonn

De brede boulevard die het keurvorstelijk paleis van Bonn (Kürfurstliche Residenz) met het Poppelsdorfer Schloss verbindt was vroeger exact één kilometer lang. Nu is dat nog maar 800 meter meer door de Kaiserplatz en de treinsporen. De boulevard is 60 meter breed en omzoomd door kastanjebomen. De huizen langs deze weg behoren tot de duurste van Bonn. Lees meer

Bonn beschikt over prachtige paleizen en kastelen.
  • Bezoek het Poppelsdorfer Schloss
  • Musea over fossielen, mineralen, gesteenten
  • Wandel in de botanische tuin
  • Lees over de Kurfürstliche Residenz
  • Vroeger keurvorstelijk paleis 
Gratis reisgids downloaden

Poppelsdorfer Schloss

Het kasteel met bijhorende botanische tuin is eigendom van de universiteit. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en doet nu vooral dienst als onderzoekscentrum (Steinmann-Institut), maar er worden ook nog concerten gehouden. Er zijn twee musea: Goldfuss-Museum (fossielen) en Mineralogische Museum (mineralen, gesteenten en meteorieten). Deze musea hebben beperkte openingstijden.

Kijk voor meer info op: www.steinmann.uni-bonn.de

De botanische tuin is op zaterdag gesloten! Tijdens weekdagen hoeft er geen entree te worden betaald. Op zon- en feestdagen wordt een kleine bijdrage gevraagd. De tuin is open van 10 tot 18 uur (zomer) of tot 16 uur (winter).

Kijk voor meer info op: www.botgart.uni-bonn.de

Stadtgarten en Kurfürstliche Residenz

Als je vanaf de Koblenzer Tor recht door het park loopt (voorbij de toegang voor de ondergrondse parking) dan kom je terecht in de Hofgarten. Eenmaal daar zie je algauw rechts van je de voorkant van het imposante Kurfürstliche Residenz. Het paleis is tegenwoordig in gebruik door de universiteit. Vroeger was het keurvorstelijk paleis de residentie van de Keulse keurvorsten.

Als je vanuit de lucht zou kunnen neerkijken op het paleis, dan zou je zien dat er heel wat binnentuinen zijn. Het huidige gebouw dateert van na de Tweede Wereldoorlog. Maar het zou er ook zo uitgezien kunnen hebben eind 17e eeuw. Het heeft nogal wat tegenslagen gehad, zoals de grote brand van 1777.

Sinds 1794 is het niet meer in gebruik als keurvorstelijk paleis. De gebouwen werden namelijk in 1818 aan de universiteit geschonken. Het is helaas niet mogelijk om het gebouw te bezoeken.

Reviews en beoordelingen Parken en tuinen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bonn: prachtige paleizen en tuinen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info