Bonn: belangrijke musea in de Museumsmeile

Vijf interessante musea op een rij

Bonn kent vele bezienswaardigheden, waaronder vijf grote musea. Het Alexander Koenigmuseum (Natuurkunde) is het eerste van de vijf musea langs de Museumsmeile in Bonn. De volledige naam is 'Zoologische Forschungsmuseum Alexander Koenig' en het is een van de belangrijkste natuurkundige musea van Duitsland. Lees meer

Bonn is de ideale vakantiebestemming voor museumliefhebbers.
  • Ontdek Bonn met onze stadswandeling 
  • Bezoek de vijf belangrijkste musea
  • Over kunst, geschiedenis, natuurkunde, wetenschap...
  • Leer meer over de geschiedenis van Bonn
Gratis reisgids downloaden

Alexander Koenigmuseum

Dit is het belangrijkste natuurkundige museum van Duitsland. Het is dan ook erg interessant om te bezoekn. Met de vaste expositie maak je een reis door de wereld. Je start in de Afrikaanse savanne om vervolgens via de Zuidpool in Europa te belanden.

Kijk voor meer info op de website: www.zfmk.de

Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland

Zoals de naam al zegt: de geschiedenis van de Bondsrepubliek Duitsland sinds zijn oprichting na de Tweede Wereldoorlog. Het is een interactieve tentoonstelling waarbij kennis van de Duitse taal onontbeerlijk is. Tijdelijke tentoonstellingen spreken vooral de internationale bezoeker aan.

Meer info op www.hdg.de

Kunstmuseum Bonn

Een museum voor Hedendaagse kunst met veel aandacht voor kunstenaars uit de Rijnregio. Het museum bezit de grootste collectie kunstwerken van de expressionist Macke. Er zijn ook werken van Max Ernst en Joseph Beuys. Er is eveneens een afdeling grafische kunst, fotografie en video.

Meer info op www.kunstmuseum-bonn.de

Bundeskunsthalle

In 1992 werd dit gebouw geopend en het is zo opgebouwd dat het de moeilijkste tentoonstellingen kan huisvesten. Men is fier belangrijke internationale en unieke exposities aan te trekken. Sinds de opening heeft het museum al meer dan 15 miljoen bezoekers ontvangen. Meestal worden er tegelijkertijd twee tot drie tentoonstellingen gehouden, telkens voor een vijftal maanden.

Meer info op www.bundeskunsthalle.de

Deutsches Museum Bonn

Dit Duits Museum ligt in het zuidelijkste punt van de Museumsmeile. Er zijn maar twee 'Deutsches Museum', het andere ligt in München. Ze behandelen de wetenschap en techniek die in Duitsland is ontwikkeld. Dat de auto met zijn technologisch vernuft hier niet ontbreekt is vanzelfsprekend. Maar er is nog meer. De doelstelling van het museum is de techniek op een begrijpelijke manier uitleggen aan zijn bezoekers. Het is een zeer kindvriendelijke museum als je Duits verstaat.

Meer info op www.deutsches-museum-bonn.de

Reviews en beoordelingen Museumsmeile

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bonn: belangrijke musea in de Museumsmeile? Plaats je beoordeling

Hanneke van Hamersveld18 november 2019

Mooie, praktische reisgids. Voor mij jammer dat veel gebouwen in de steigers staan en nu helemaal niet toegankelijk. Ook tuinen afgesloten. Het is aan te bevelen in een mail de aktuele situatie te vermelden. Hartelijke groet.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info