Andere bezienswaardigheden Luik

Beleef Luik op de levendige Marché de la Batte

Begin de verkenning van Luik eens niet op de drukste plaats maar in het Parc d’Avroy.Het ruim 5 hectare grote park is een groene oase van rust  en herbergt enkele monumenten. Je start bij het standbeeld van Camille Mark Sturbelle dat er geplaatst werd n.a.v. 75 jaar onafhankelijkheid van België. Stap door het park maar zorg ervoor dat het meertje aan je linkerhand blijft. Zo kom je halfweg bij het Oorlogsmonument van de weerstand. Bij de kiosk staan heel veel beelden. Lees meer

  • Luik
  • Bezienswaardigheden  
  • Park d'Avroy
  • Opéra Royal
  • Marché de la Batte
Gratis reisgids downloaden

Een verrassende ontdekking doe je in het MADmusée, dat bij de kiosk staat. Dit museum toont een collectie van meer dan 2 000 werken van kunstenaars met een mentale handicap. De tentoongestelde werken zijn erg uiteenlopend van stijl, thema en techniek. Ga verder tot het einde van het park waar een groot ruiterstandbeeld ter ere van Karel de Grote staat.

Opéra Royal de Wallonie

Het operagebouw werd feestelijk geopend in 1820 en heette aanvankelijk Théâtre royal de Liège. Het is opgetrokken in neoclassicistische stijl. Tussen 2009 en 2012 werd het volledig gerenoveerd. Het heeft een capaciteit van 1033 zitplaatsen. Info: www.operaliege.be

Marché de la Batte

Elke zondag van 8 tot 14 uur gaat hier de grootste markt door van de regio. De grote diversiteit die je hier kan vinden, van antiek tot voedingswaren, lokt niet alleen de inwoners van Luik maar ook van heinde en ver. Het is een zeer levendige markt waar je over de middag op de koppen kan lopen omwille van de talrijke eetkraampjes waar je lekkers van over de hele wereld kan consumeren.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Luik? Plaats je beoordeling

Christine5 april 2019

Prima gids. Zeer uitvoerige beschrijving van Luik. De kleinste straatjes vonden we zeker de moeite waard om op te zoeken.

Ann11 januari 2019

Mooie wandeling gemaakt adhv de gids, leuke tips!

Rita geladé20 november 2017

Zeer mooi uitgewerkte gids. Luik is echt veel rijker dan dat ik ooit had verwacht. We hebben al een aantal bezoeken afgelegd, maar onze tijd was veel te kort. Dus volgende keer weten we zeker wat doen.

Collin Guido27 juni 2017

Prima gids

F.J. Ariens13 maart 2017

Tijdens de voorjaarsvakantie de stadswandeling van Luik vanaf het imposante station gedaan. De route was goed te volgen en we hebben er van genoten. Zelfs de beklimming van de enorme trap is ons goed afgegaan, waarbij de beloning bestond uit een prachtig uitzicht op (een deel van) Luik.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info