Kerstmarkt Luik 2023: 24/11 t/m 30/12/23

Kerstshopping op de kerstmarkt van Luik

Een échte aanrader. De 190 verlichte en kleurige chalets in het hartje van Luik bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkideetjes, ... en dit alles in een erg gezellige sfeer. 

Locatie kerstmarkt: Place Saint-Lambert en Place du Marché
Kerstmarkt Luik
Kerstmarkt Luik 2023: 24/11 t/m 30/12/23
  • 190 chalets in hartje Luik
  • La Batte op zondag is een aanrader
  • Mis niets met onze wandelroute
  • Gratis reisgids kerstmarkt Luik
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Tip: mis de zondagvoormiddag niet! Dan is er een prachtige en drukbezochte veelkleurige markt, La Batte, langs de oevers van de Maas. Ze komen van ver om deze markt te bezoeken. Kom het best rond 9 uur 's morgens dan is er nog parkeergelegenheid. De kerstmarkt is in het weekend ook al om 10 uur geopend. Je zal merken dat de zondag veel te kort is.

Shopping in Luik

De wandelroute brengt je langs en door de belangrijkste winkelstraten en -buurten. Op de Place Saint-Lambert zal je al een paar grote warenhuizen aantreffen. Tussen dit plein en de kathedraal is een grote autovrije winkelzone.

Wandelroute Luik: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.Openbaar vervoer: met de trein naar Luik: stap uit in 'Liège, Gare du Palais'. De wandelroute komt er langs en is op een boogscheut gelegen van Place Saint-Lambert.

Met de auto: er is een ondergrondse betalende parking op de Place Saint-Lambert. Volg steeds de pijlen naar het centrum en u komt automatisch op dit groot plein terecht. Vanuit alle toegangswegen zijn er ook inritten naar deze parkeergarage. Kom je van over de Maas het centrum ingereden dan is de toegang op het plein zelf en die aanduiding is vrij klein.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Luik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Luik? Plaats je beoordeling

Patricia2 december 2023

We hebben bij ons bezoek aan Luik jullie wandeltocht gedaan en deze bevatte alle bijzonderheden die we wilden bezoeken.

Jeannine20 december 2022

Heel veel mooie gebouwen alsook de cathédrale mooi glaswerk. Ook het station ruimte mooi glaswerk. Jammer sommige gebouwen of stadgebouwen zouden eens mogen aangenomen worden.

Monique 14 december 2022

Kerstmarkt viel erg tegen. Voornamelijk eet en drinkt stalletjes. Weinig kraampjes met leuke kadoos. Luik wel een mooie stad!!

Brigitte Bormans6 januari 2022

Zoals alle gidsen van Euroreizen, is deze van Luik ook fantastisch. Je ziet werkelijk alle mooie plaatsen in Luik en het is geweldig dat je ook in de winkelstraten komt :-) De gids is duidelijk, gemakkelijk te vinden startplaats met parking, overzichtelijk en leerrijk ! Euroreizen ... een TOP aanrader !! Ik heb er al veel mensen over gesproken !

Gino Vanoverberghe23 december 2021

Het steegje van amper 1m breed is afgesloten en dus niet meer toegankelijk

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info