Kerstmarkt Luik 2021: geen kerstmarkt in 2020

Kerstshopping op de kerstmarkt van Luik

Een échte aanrader. De 190 verlichte en kleurige chalets in het hartje van Luik bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkideetjes, ... en dit alles in een erg gezellige sfeer. 

Locatie kerstmarkt: Place Saint-Lambert en Place du Marché
  •  
Kerstmarkt Luik
Kerstmarkt Luik 2021: geen kerstmarkt in 2020
  • 190 chalets in hartje Luik
  • La Batte op zondag is een aanrader
  • Mis niets met onze wandelroute
  • Gratis reisgids kerstmarkt Luik
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Tip: mis de zondagvoormiddag niet! Dan is er een prachtige en drukbezochte veelkleurige markt, La Batte, langs de oevers van de Maas. Ze komen van ver om deze markt te bezoeken. Kom het best rond 9 uur 's morgens dan is er nog parkeergelegenheid. De kerstmarkt is in het weekend ook al om 10 uur geopend. Je zal merken dat de zondag veel te kort is.

Shopping in Luik

De wandelroute brengt je langs en door de belangrijkste winkelstraten en -buurten. Op de Place Saint-Lambert zal je al een paar grote warenhuizen aantreffen. Tussen dit plein en de kathedraal is een grote autovrije winkelzone.

Wandelroute Luik: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.Openbaar vervoer: met de trein naar Luik: stap uit in 'Liège, Gare du Palais'. De wandelroute komt er langs en is op een boogscheut gelegen van Place Saint-Lambert.

Met de auto: er is een ondergrondse betalende parking op de Place Saint-Lambert. Volg steeds de pijlen naar het centrum en u komt automatisch op dit groot plein terecht. Vanuit alle toegangswegen zijn er ook inritten naar deze parkeergarage. Kom je van over de Maas het centrum ingereden dan is de toegang op het plein zelf en die aanduiding is vrij klein.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Luik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Luik? Plaats je beoordeling

coryn Monique29 december 2019

Een fantastische reisgids! Warm aanbevolen. Alle hoogtepunten van de stad Luik zijn goed aangegeven en prachtig omschreven.

Hans Vanwalleghem27 december 2019

mooi uitgestippeld wandeltraject.

Filip Drijkoningen17 december 2019

Zeer mooi document met goede beschrijving van de route . Wel zijn sommige elementen niet meer correct : kerstmarkt begint om 11h geen gratis parking op de rue du incline .

Eggermont16 december 2019

De kerstmarkt viel een beetje tegen, voornamelijk eet- en drinkstalletjes. Toch genoten van de prachtige versiering op de kerstmarkt, en kerstverlichting doorheen de stad. Prachtig station en enorm lieve mensen die hun uiterste best doen om Nederlands te spreken. Jullie wandelparcours is heel goed en boeiend. We gaan zeker nog terug.

Vanelderen Heidi14 december 2019

Prachtig en we hebben gebruik gemaakt van jullie stadswandeling is allemaal zo mooi en duidelijk uitgelegd en ook van de gebouwen want je staat daar anders nog niet bij stil. We hebben al veel gebruik hiervan gemaakt Super doe zo verder. Nu gedurenden de kerstperioden hebben we Namen en Ieper al afgeprint om te doen. Fijne Feestdagen en in 2020 gaan we er zeker en vast nog gebruik van maken . MERCI

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info