Kerstmarkt Luik 2018: 30/11 t/m 30/12/2018

Kerstshopping op de kerstmarkt van Luik

Een échte aanrader. De 190 verlichte en kleurige chalets in het hartje van Luik bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkideetjes, ... en dit alles in een erg gezellige sfeer.

Locatie kerstmarkt: Place Saint-Lambert en Place du Marché
  •  
Kerstmarkt Luik
Kerstmarkt Luik 2018: 30/11 t/m 30/12/2018
  • 190 chalets in hartje Luik
  • La Batte op zondag is een aanrader
  • Mis niets met onze wandelroute
  • Gratis reisgids kerstmarkt Luik
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Tip: mis de zondagvoormiddag niet! Dan is er een prachtige en drukbezochte veelkleurige markt, La Batte, langs de oevers van de Maas. Ze komen van ver om deze markt te bezoeken. Kom het best rond 9 uur 's morgens dan is er nog parkeergelegenheid. De kerstmarkt is in het weekend ook al om 10 uur geopend. Je zal merken dat de zondag veel te kort is.

Shopping in Luik

De wandelroute brengt je langs en door de belangrijkste winkelstraten en -buurten. Op de Place Saint-Lambert zal je al een paar grote warenhuizen aantreffen. Tussen dit plein en de kathedraal is een grote autovrije winkelzone.

Wandelroute Luik: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.Openbaar vervoer: met de trein naar Luik: stap uit in 'Liège, Gare du Palais'. De wandelroute komt er langs en is op een boogscheut gelegen van Place Saint-Lambert.

Met de auto: er is een ondergrondse betalende parking op de Place Saint-Lambert. Volg steeds de pijlen naar het centrum en u komt automatisch op dit groot plein terecht. Vanuit alle toegangswegen zijn er ook inritten naar deze parkeergarage. Kom je van over de Maas het centrum ingereden dan is de toegang op het plein zelf en die aanduiding is vrij klein.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Luik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Luik? Plaats je beoordeling

Houwen henk16 december 2018

Toffe leuke ervaring dat bezoek aan stad Luik, die trouwens veel te beiden heeft o.a. via de stadswandeling, en het gezellige kerstshoppen met bezoek aan de ruime, gevarieerde kerstmarkt !

Hendrik16 december 2018

Altijd gezellig, interessant en leuk om door Luik te wandelen. Nu met de kerstmarkt extra aantrekkelijk, zoals in oktober met de foire. Prachtige stad met mooie gebouwen (Mueum Boverie) en kerken, zoals de Saint Jacques (Jacobskerk). De moeite waard om te doen.

Brigitte Beurms13 december 2018

Ik vond Luik een aangename verrassing in de kerstperiode. De combinatie van markt, kerstmarkt en een museum vind ik ideaal.

Sofie9 december 2018

Een uitgebreide uitleg over een mooie route in Luik. Met al de bezienswaardigheden die je op die route tegenkomt. Nog nooit in Luik geweest en ideaal om zo de stad te verkennen.

Bucqué Benoit13 november 2018

alles is zeer goed beschreven,ziet er prima uit ,alleen nog goed weer!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info