Kerstmarkt Luik 2018: 30/11 t/m 30/12/2018

Kerstshopping op de kerstmarkt van Luik

Een échte aanrader. De 190 verlichte en kleurige chalets in het hartje van Luik bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkideetjes, ... en dit alles in een erg gezellige sfeer.

Locatie kerstmarkt: Place Saint-Lambert en Place du Marché
  •  
Kerstmarkt Luik
Kerstmarkt Luik 2018: 30/11 t/m 30/12/2018
  • 190 chalets in hartje Luik
  • La Batte op zondag is een aanrader
  • Mis niets met onze wandelroute
  • Gratis reisgids kerstmarkt Luik
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Tip: mis de zondagvoormiddag niet! Dan is er een prachtige en drukbezochte veelkleurige markt, La Batte, langs de oevers van de Maas. Ze komen van ver om deze markt te bezoeken. Kom het best rond 9 uur 's morgens dan is er nog parkeergelegenheid. De kerstmarkt is in het weekend ook al om 10 uur geopend. Je zal merken dat de zondag veel te kort is.

Shopping in Luik

De wandelroute brengt je langs en door de belangrijkste winkelstraten en -buurten. Op de Place Saint-Lambert zal je al een paar grote warenhuizen aantreffen. Tussen dit plein en de kathedraal is een grote autovrije winkelzone.

Wandelroute Luik: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.Openbaar vervoer: met de trein naar Luik: stap uit in 'Liège, Gare du Palais'. De wandelroute komt er langs en is op een boogscheut gelegen van Place Saint-Lambert.

Met de auto: er is een ondergrondse betalende parking op de Place Saint-Lambert. Volg steeds de pijlen naar het centrum en u komt automatisch op dit groot plein terecht. Vanuit alle toegangswegen zijn er ook inritten naar deze parkeergarage. Kom je van over de Maas het centrum ingereden dan is de toegang op het plein zelf en die aanduiding is vrij klein.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Luik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Luik? Plaats je beoordeling

Walgraef Chantal17 januari 2018

Dank zij de gids was alles goed voorbereid. Bravo

Peter van der Meiden12 januari 2018

Luik was op de zondag voor Kerst voor ons hoe dan ook een tegenvaller. La Batte stelde niets meer voor (eentonige "lappenmarkt"...); de kerstmarkt was ook alleen maar eetkraampjes. volgens de ontvangen info-brochure zou de kerstmarkt die dag om 10 uur opengaan, maar dat bleek ter plaatse pas om 11 uur te gebeuren. Zijn maar naar Hasselt gegaan, waar het veel sfeervoller en gezelliger was.

Hugo Mathues9 januari 2018

Gewoon prachtig. We wandelden langs de mooiste pleintjes, kerken en landschappen van Luik. Echt topwandeling met fijne uitleg.

Mevissen Marleen8 januari 2018

Jullie reisgidsen zijn altijd top. Zeer duideijk en correct. Vooral heel nuttig om een grote stad zoals Luik te ontdekken en niet alleen de kerstmarkt.

Fons Branckaerts2 januari 2018

Zijn door omstandigheden niet kunnen gaan, maar vorige keer dat wij geweest zijn is het honderd procent meegevallen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info