Wandeling Mechelen zie alle historische toppers + beschrijving + route

Wandeling Mechelen met een mix van groen, cultuur, geschiedenis en monumenten

Met deze stadswandeling verkennen we zowel de binnenstad als de rand van Mechelen met ondermeer het begijnhof en het Dijlepad. Het is een veelzijdige stadswandeling die je zowel van de rijke cultuur, natuur en ook van shopping laat genieten. Met de Kruidtuin beginnen we op 'natuurlijke' wijze. Daarna beginnen we aan een ware 'kerkenjacht' want we komen langs liefst zeven van de acht kerken die Mechelen telt. We vernemen waarom Margaretha van Oostenrijk zo belangrijk was voor Mechelen. Op de Grote Markt staan we stil bij de prachtige gebouwen. De kathedraal bezoeken is een absolute must net zoals je de begijnhoven moet verkennen. Tijd voor ontspanning is er met een bezoek aan een brouwerij. Plekjes waar je misschien nog nooit van hoorde, komen ook op je pad want wij vonden ze wél. En dan is er nog de wrede gruwel van de Holocaust waarover je op een inhakkende maar knap informatieve manier meer kan te weten komen.

  •  
  • Ontdek het veelzijdige Mechelen 
  • Verken zowel de rand, de groene stad als de stadskern
  • Maak kennis met het kerkelijk erfgoed, begijnhoven, brouwerij, ...
  • Geniet intussen ook van shopping
  • Laat je leiden naar onbekende plekjes
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Mechelen op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Mechelen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Mechelen? Plaats je beoordeling

Laurette Hallaert13 juni 2019

Mechelen is een heel mooie stad, mooie wandeling doorheen het centrum

Inge25 mei 2019

Leuke wandeling met mooie plekjes in Mechelen.

Ria Larnoe5 april 2019

We vonden de brochure van Mechelen super! Veel nuttige info over de gebouwen en zeer aangename wandeling door deze mooie stad.

Carla Hellinx14 februari 2019

Mijn man zat als student jaren geleden op kot in Mechelen. We waren er al vele jaren niet meer geweest en wilden de stad opnieuw verkennen. De wandeling was ideaal om een beeld te krijgen van de intussen erg veranderde stad. Mechelen is een hippe, gezellige en mooie stad geworden. De wandeling leidt langs leuke plekjes en prachtige musea die echt de moeite zijn: Dossin-kazerne, Sint-Romboutskathedraal en toren, Hof van Busleyden! Aanraders!

Marian Lubach10 januari 2019

Prettige gids, duidelijk. Mechelen is zeker een aanrader, de moeite waard om in zomerseizoen nogmaals te bezoeken. Wandeling langs de Dijle is dan een must.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info