Wandeling Mechelen zie alle historische toppers + beschrijving + route

Wandeling Mechelen met een mix van groen, cultuur, geschiedenis en monumenten

Met deze stadswandeling verkennen we zowel de binnenstad als de rand van Mechelen met ondermeer het begijnhof en het Dijlepad. Het is een veelzijdige stadswandeling die je zowel van de rijke cultuur, natuur en ook van shopping laat genieten. Met de Kruidtuin beginnen we op 'natuurlijke' wijze. Daarna beginnen we aan een ware 'kerkenjacht' want we komen langs liefst zeven van de acht kerken die Mechelen telt. We vernemen waarom Margaretha van Oostenrijk zo belangrijk was voor Mechelen. Op de Grote Markt staan we stil bij de prachtige gebouwen. De kathedraal bezoeken is een absolute must net zoals je de begijnhoven moet verkennen. Tijd voor ontspanning is er met een bezoek aan een brouwerij. Plekjes waar je misschien nog nooit van hoorde, komen ook op je pad want wij vonden ze wél. En dan is er nog de wrede gruwel van de Holocaust waarover je op een inhakkende maar knap informatieve manier meer kan te weten komen.

  •  
  • Ontdek het veelzijdige Mechelen 
  • Verken zowel de rand, de groene stad als de stadskern
  • Maak kennis met het kerkelijk erfgoed, begijnhoven, brouwerij, ...
  • Geniet intussen ook van shopping
  • Laat je leiden naar onbekende plekjes
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Mechelen op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Mechelen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Mechelen? Plaats je beoordeling

Christine 19 oktober 2021

Mooie duidelijke stadswandeling waardoor je Mechelen goed leert kennen. En later weet wat je wilt bezoeken van de bekende en minder bekende spotlights. Mechelen is een gezellige , vriendelijke stad

Lieve Boelens2 oktober 2021

Een aangename wandeling met onderweg veel bezienswaardigheden. Heel praktisch ook.

Wim30 september 2021

Prima gids en service, bedankt!

Wil25 september 2021

De wandeling lukt nooit helemaal, maar je weet in ieder geval wat je mist. I de gids in het hotel achtergelaten voor de volgende Mechelenbezoekers.

Rob van der Meij19 september 2021

Hebben de wandelingen in Leuven en Mechelen gelopen: Duidelijke stadsgids met heldere routebeschrijving. Geeft de interessante bezienswaardigheden weer met de geschiedkundige achtergrond. Zeer geschikt om de stad op een plezierige en informatieve wijze te leren kennen ! We kijken uit naar de volgende stadswandelingen !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info