Wandeling Mechelen zie alle historische toppers + beschrijving + route

Wandeling Mechelen met een mix van groen, cultuur, geschiedenis en monumenten

Met deze stadswandeling verkennen we zowel de binnenstad als de rand van Mechelen met ondermeer het begijnhof en het Dijlepad. Het is een veelzijdige stadswandeling die je zowel van de rijke cultuur, natuur en ook van shopping laat genieten. Met de Kruidtuin beginnen we op 'natuurlijke' wijze. Daarna beginnen we aan een ware 'kerkenjacht' want we komen langs liefst zeven van de acht kerken die Mechelen telt. We vernemen waarom Margaretha van Oostenrijk zo belangrijk was voor Mechelen. Op de Grote Markt staan we stil bij de prachtige gebouwen. De kathedraal bezoeken is een absolute must net zoals je de begijnhoven moet verkennen. Tijd voor ontspanning is er met een bezoek aan een brouwerij. Plekjes waar je misschien nog nooit van hoorde, komen ook op je pad want wij vonden ze wél. En dan is er nog de wrede gruwel van de Holocaust waarover je op een inhakkende maar knap informatieve manier meer kan te weten komen.

  •  
  • Ontdek het veelzijdige Mechelen 
  • Verken zowel de rand, de groene stad als de stadskern
  • Maak kennis met het kerkelijk erfgoed, begijnhoven, brouwerij, ...
  • Geniet intussen ook van shopping
  • Laat je leiden naar onbekende plekjes
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Mechelen op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Mechelen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Mechelen? Plaats je beoordeling

Arlette Vermeulen10 augustus 2018

Fijne gids over Mechelen, we hebben een mooie wandeling door het centrum gemaakt en ook langs de Dijle, het Dijlepad is fantastisch voor wandelaars. Mechelen is een mooie stad geworden.

Susy18 juli 2018

De wandeling door deze gezellige stad heeft indruk gemaakt. De klim op de Sint Romboutstoren is aan te bevelen. Het uitzicht was zeker de moeite.

De Smedt Eddy5 juni 2018

Mooie zonnige wandeling gemaakt door Mechelen zoals we het nog niet helemaal kenden , dank zij de stadswandeling door Mechelen gids . Een aanrader die gids!

Jef Lootens24 mei 2018

Ondertussen al een stadswandeling gemaakt., waarbij de gids een prima hulp was. Bedankt !

Miriam 23 mei 2018

Jullie geweldige en heel praktische reisgids heeft ons op 11/05 doorheen Mechelen geloodst. Had dit al eens eerder gedaan olv een gids, maar hebben nu heel wat andere, mooie bezienswaardigheden gezien dan tevoren. Bedankt Euroreizen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info