Citytrip Mechelen of weekendje weg?

Ontdek de geschiedenis, cultuur, kerkelijk erfgoed, wat aan shopping? ... met de gratis reisgids Mechelen

Een wandeling door Mechelen kan veel kanten op: historisch, cultureel, gericht op shopping, met een groen tintje, flaneren langs de oevers van de Dijle, op zoek naar proeverijen van lokale of meer wereldse aard, … Deze stadswandeling toont je alle hoogtepunten van Mechelen maar jij beslist wat je wil zien. Misschien pik je er enkele bezienswaardigheden uit en bewaar je de andere voor nog eens een bezoek naar de stad van de Maneblussers. Lees meer

  •  
  • Leer Mechelen écht kennen
  • Stap door de geschiedenis
  • Maak kennis met alle culturele hoogtepunten
  • Kom mee naar de kerken, begijnhoven
  • Ontdek de verborgen plekjes

Gratis reisgids Mechelen?

Gratis reisgids downloaden

De Sint-Romboutskathedraal is een indrukwekkend hoogtepunt en tegelijkertijd een baken, van overal zichtbaar. Wandelen kan in de Kruidtuin, maar evenzeer bij de Dijle of over de IJzeren Leen. Historische monumenten zijn ruimschoots aanwezig, de zeven kerken waarlangs we komen, de begijnhoven staan garant voor rust en een serene terugkeer in de tijd. De Grote Markt biedt méér dan alleen fraaie gebouwen. Je kan kennismaken met de bieren van Mechelen of zelfs proeven van de eerste Vlaamse whisky ... En dit is slechts een kleine greep uit het veelzijdige aanbod van de stad.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Mechelen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mechelen? Plaats je beoordeling

hendrix 12 februari 2018

heel overzichtelijk, goede beschrijving van de plaatsen en hun bezienswaardigheden, veel info !

Johan Beekman 12 januari 2018

Een verrassende rondgang in deze mooie, voor ons nog onbekende, stad. Voor de eerste, maar zeker niet voor de laatste keer. De rondwandeling zorgde voor een goed beeld van wat Mechelen zoal te bieden heeft.

Nicole 9 november 2017

Veel gezien op deze route, Mechelen is veel meer dan de bekende winkelstraat Bruul. Spijtig dat er die moment zoveel kerken in de steigers stonden. Voor herhaling vatbaar als deze kerken gerestaureerd zijn.

M.J. Linssen 2 oktober 2017

Het was een geweldige wandeling door de prachtige stad Mechelen. We hebben er twee dagen over gedaan. Het was geweldig. Beter kun je de stad niet verkennen. We hebben al vaker een stadswandeling gedownload en steeds met succes. B.v. Den Haag was ook een belevenis. Dank hier voor!!!!

Tineke 29 augustus 2017

Het is even wennen, downloaden in plaats van een boekje kopen. Maar bedankt, geen boekje verkrijgbaar maar wel heel veel informatie over Mechelen, als pdf! Bedankt!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info