Andere bezienswaardigheden München

Begin op de Marienplatz

De Marienplatz is het kloppende hart van München, de verzamelplaats bij uitstek voor toeristen. Van hieruit kun je de winkelstraten bereiken en zijn er bierhuizen en -tuinen binnen wandelafstand. Maar ook op de Marienplatz zelf is er een interessante attractie: het Glockenspiel (klokkenspel), aan de gevel van het Neues Rathaus (nieuw stadhuis) dat toch ook al dateert uit de 19e eeuw. Lees meer

  •  
  • Ontdek Munchen
  • Bezoek de Marienplatz
  • Bezichtig het Stadhuis
  • Ga naar de Viktualienmarkt
  • Luister naar het Glockenspiel
Gratis reisgids downloaden

Het Glockenspiel is een beiaard met poppen die een historische gebeurtenis uitbeelden. Je kunt dit klokkenspel in werking zien en horen om 11u, 12u en 21u (onder voorbehoud).

Aan het nieuwe stadhuis is ook een belfort verbonden. Je kunt deze 85 meter hoge toren beklimmen en zo genieten van een prachtig uitzicht over het oude stadsgedeelte van München. Bovenop de toren zie je bovedien de mascotte van de stad: het Münchner Kindl.

Viktualienmarkt

Dit is een unieke voedingsmarkt waar je alles kan vinden wat maar te maken heeft met voeding. Je kunt er ook genieten van een hapje. Niet bepaald goedkoop maar wel enig en onweerstaanbaar! Rondom deze druk bezochte marktplaats zijn er ook talrijke kleine winkeltjes te vinden of een leuke bistro voor een betaalbare Beierse lunch.

Oude stadhuis

Het oude stadhuis dateert van de 15e eeuw en herken je snel door zijn opzichtige toren. Het werd volledig herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en omvat nu een speelgoedmuseum.

Feldhernhalle

Deze hal werd halverwege de 19e eeuw gebouwd. Het moest een bewijs zijn van prestige op de verkeersas tot voorbij de Marienplatz. In de jaren '20 van de vorige eeuw kreeg deze plek echter een heel andere betekenis, want hier pleegde Hitler een mislukte staatsgreep in 1923. Tijdens de naziperiode werd deze plaats dikwijls gebruikt om propaganda te voeren.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over München: bezienswaardigheden bij de Marienplatz? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info