Kerstmarkt München 2023: 27/11 t/m 24/12/23

Kerstshopping op de kerstmarkt van München

De Münchner Christkindlmarkt is een heel bijzondere kerstmarkt. De grootste kerstmarkt is deze voor het stadhuis van München, maar bijna elk stadsdeel heeft zijn eigen kerstmarktje. Het doet erg Beiers aan en dan ook meteen vrij uitbundig, zonder daarom overgoten te zijn met bier. Je ziet er verscheidene kunstenaars aan het werk, o.a. een kunstglasblazer. Het zuiden van Beieren is ook bekend voor zijn vele houtsnijwerk. Meer info.

  •  

Onze stadswandeling München op kaart


München, de hoofdstad van Beieren

Het is eveneens de tweede belangrijkste stad van Duitsland. Zijn talrijke musea, zijn biercultuur, winkels en levendig stadscentrum lokken miljoenen citytrippers per jaar. De dagelijkse vliegverbindingen vanuit Brussel en Amsterdam maken het je wel heel eenvoudig om München te kiezen als citytripbestemming.

Beieren was ooit een rijk vorstendom. De stille getuigen hiervan zijn de historische gebouwen en enorme schatten in de drie pinakotheken. Bovendien vind je in München Duitsland's grootste verzameling antieke kunst. Het is ook de bierstad met zijn ontelbare Biergärten (biertuinen) en de beroemde Oktoberfeesten. Wie op een unieke manier culinair wil genieten kan daarvoor terecht op de Viktualienmarkt.

In München kom je tot rust in de zeer uitgestrekte groene zone, de Engelse tuin. Of je kan gaan wandelen in het Olympisch dorp en genieten van een enorm panoramisch zicht bovenop de televisietoren. We hoeven je waarschijnlijk niet meer te overtuigen van de troeven van München? We geven je in dit dossier een paar goede bezoektips, alles over de biercultuur, shoppingmogelijkheden en praktische informatie.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt München

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt München? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info