Vakantie Beieren? Ontdek alle bezienswaardigheden

Wandelen in de bergen en eeuwenoude kastelen bezoeken

Onze gratis reisgids over Beieren neemt je mee naar het zuidelijkste deel van Duitsland, met de hoogste bergtoppen en mooiste kastelen van het land. In het deel van Beieren dat officieel Oberbayern heet, kun je genieten van prachtige uitzichten over diepe valleien en idyllische meren. We brengen je naar de top van de Zugspitze, naar het sprookjeskasteel Neuschwanstein en de kastelen van Hohenschwangau en Linderhof. De prachtige Wieskirche wissel je af met de abdij van Ettal en het mooie stadje Oberammergau met het Festspielhaus. De rijkdom van de voormalige vorsten van Beieren heeft er voor gezorgd dat er heel wat mooie bouwwerken en oogverblindende kunstverzamelingen te zien zijn. En vergeet tijdens je vakantie Beieren vooral niet een bezoek te brengen aan een van de talrijke meren en bergen waar je prachtige wandelingen kunt maken.  Lees meer

Boek een vakantie Zuid-Beieren en geniet van prachtige uitzichten, mooie bouwwerken en oogverblindende kunstverzamelingen.
  • Ga naar de top van de Zugspitze
  • Ontdek de pracht en praal van de kastelen
  • Laat je verblinden door het goud van de Wieskirche
  • Leer alles over de Festspiele Oberammergau
  • Geniet van het prachtige kasteel Linderhof

Gratis reisgids Beieren?

Gratis reisgids downloaden

Voorbeeldprogramma voor 4 dagen Beieren

  • Dag 1: De route vertrekt vanuit Füssen. Dit prachtige stadje ligt op een steenworp afstand van de belangrijkste kastelen. Het is er heerlijk om te wandelen en het plaatsje is omgeven door meren. Reken al gauw op één dag voor dit uitstapje.

  • Dag 2: Via de Romantische Strasse naar de Wieskirche, gevolgd door een bezoek aan Oberammergau (lunch en bezoek Festspielhaus), een bezoek aan het kasteel Linderhof en even napraten in en nabij de abdij van Ettal. Dit is de drukste dag.

  • Dag 3: De kastelen van Neuschwanstein en Hohenschwangau liggen op ca. 5 kilometer van Füssen. Er moet een paar kilometer gewandeld worden om bij Neuschwanstein te komen. In het hoogseizoen is er soms een wachttijd om binnen te mogen. Trek er een hele dag vooruit, zodat je niet hoeft te haasten.

  • Dag 4: Via Oostenrijk naar Reutte en Ehrwald om daar de Zugspitze te beklimmen met de kabellift. Naar mijn ervaring is het vanaf de Oostenrijkse kant het mooist om de Zugspitze te bezoeken. Boven ligt de grenspost waar ook de Duitse kabellift aankomt. Heb je nog tijd over dan kun je nog naar Garmisch-Partenkirchen gaan, de kloof 'Partnachklamm' is zeker de moeite waard om te zien.

München op de heen- of terugreis?

De hoofdstad van Beieren is een bezoek meer dan waard. Deze grote stad ligt op ca. 130 kilometer van Füssen. Je kan München bezoeken als daguitstapje. maar ook op je heen- of terugreis. We hebben er een stadswandeling uitgestippeld en maken je wegwijs door de stad, met als hoogtepunt het kasteel Nymphenburg. 

Reviews en beoordelingen vakantie Beieren

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Beieren? Plaats je beoordeling

Paul Baeyens 10 februari 2019

nog niet geboekt , dus is de gids voor later , maar wel interessant om zo de streek te verkennen met de hulp van google earth

Nicole Damveld 11 september 2017

Hartelijk dank voor de tips, we hebben er van genoten. We zijn net weer terug en denken er met plezier aan terug. Met hartelijke groet, Nicole Damveld

Leten Viviane 30 augustus 2017

We hebben de voorstellen van de reisgids over Beieren opgevolgd en zijn tevreden over de bezienswaardigheden die we allemaal dank zij deze gids gezien hebben.

Verduijn 27 februari 2017

Nuttige reisgids met interessante stadswandeling München.

Van Hove Guido 26 juli 2016

Gids met zeer nuttige informatie en vooral interessant om reis voor te bereiden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info