München: prachtige parken

Parken in alle soorten en maten

De Hofgarten is een mooi park in München, dat behoorde tot de Residenz en aangelegd werd in de 17e eeuw. Het heeft een opvallend gebouw: de Staatskanselarij, dat aan een historisch gebouw werd toegevoegd in het begin van de 20e eeuw. Vanuit die hoek kan je naar het grootste park van de stad lopen door gewoon de straat over te steken bij het Haus der Kunst. Dan wacht je daar de Engelse tuin. Lees meer

Maak een heerlijke wandeling door een van de parken in München en geniet van de rust. 
  •  
  • Ontdek Munchen
  • Bezoek een van de parken
  • Wandel door de Hofgarten
  • Ga naar de Englischer Garten
  • Kom tot rust in Olympiapark
  • Bezichtig Nymphenburger Schloss
Gratis reisgids downloaden

Het Haus der Kunst werd gebouwd in de naziperiode (1937). Het werd gebruikt als propagandamuseum waar werken werden tentoongesteld die typisch waren voor die periode. Nu kun je er hedendaagse kunst bewonderen uit de 20ste eeuw.

Website: www.hausderkunst.de

Englischer Garten (Engelse tuin)

Een groene zone, ontworpen tussen 1789 en 1830, van ca. 5 km lang en 2 km breed in het centrum van de stad! Uiteraard zijn er hier een paar biertuinen, de meest bekende vind je aan de Chinese toren. Er is vooral veel gras en water met mooie schaduwrijke zones.

Website: www.schloesser.bayern.de

Langs de stadsring

Heb je nog tijd over dan moet je zeker Nymphenburg bezoeken met zijn botanische tuin, kasteel en park Amalienburg. Wie het rustig aan doet komt met een halve dag tijd tekort. Eveneens langs de stadsring ligt het Olympiapark, het voormalig Olympisch terrein met de Olympiaturm.

Nymphenburger Schloss

Tijdens de zomer verlieten de vorsten van Beieren de Residenz en verbleven dan in dit kasteel. Het staat in een prachtige tuin en straalt de rijkdom uit van de Wittelbachers. De vroegere leefruimtes in het kasteel zijn te bezoeken. Het park bezoeken neemt nog meer tijd in beslag dan bij een kasteelbezoek en zal je soms verbazen. Je kunt er de Pagodenburg, de Magdalenenklause, de botanische tuin, de Badenburg en de prachtige Amalienburg bezoeken.

Liefhebbers van porselein moeten zeker het Museum Nymphenburger Porzellan bezoeken. In het Marstallmuseum kan je dan terecht voor praalwagens en toebehoren uit de periode van de Beierse vorsten. Wie even weg wil uit de drukte van de stad en toch de tijd nuttig wil besteden zal zich hier zeker een volle namiddag niet vervelen. Elk onderdeel (kasteel - park - musea) heeft een aparte inkomprijs of je kan een all-in ticket kopen voor een voordeliger tarief.

Website: www.schloss-nymphenburg.de

Olympiapark

Dit werd aangelegd voor de Olympische Spelen van 1972. Nu is het stadion met zijn eigenaardige dakconstructie nog steeds de topattractie van de stad. Je kunt er genieten van een openluchtzwembad met ligweide. Voor een uniek uitzicht over de stad en zelfs de Alpen moet je met de lift naar de 290 meter hoge televisietoren (Fernsehturm). Daar kun je ook wat eten in de ronddraaiende koepel. Het voormalig Olympisch dorp is nu een universitaire campus.

Website: www.olympiapark-muenchen.de

Reviews en beoordelingen Parken

Heb je zelf tips of opmerkingen over München: prachtige parken? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info