München: brouwerijen, biertuinen en Oktoberfest

Bier altijd en overal

Zes grote brouwerijen voorzien de inwoners en de bezoekers van München van het nodige vocht. Het gaat vaak om lichte biertjes met een alcoholgehalte van amper 4 procent. Je krijgt ze dan ook voorgeschoteld per liter. Er zijn twee soorten plaatsen waar je optimaal kunt genieten van deze bieren: in de Biergärten (biertuinen) of in de Bierhäuser (bierhuizen). Wie wil feesten met bier mag zeker het grote Oktoberfest (oktoberfeesten) niet missen. Lees meer

Als je niet van bier houdt is dit misschien niet de ideale plek voor je. Er is namelijk overal en altijd bier...
  •  
  • Ontdek Munchen
  • Bezoek een Bierhaus
  • Drink een biertje in de Biergarten
  • Ga naar het Oktoberfest
Gratis reisgids downloaden

Een Biergarten of biertuin is een schaduwrijke plaats dankzij de aanwezige kastanjebomen. Vroeger waren die bomen geplant om de opslagplaatsen zo koel mogelijk te houden. Als je een bier uit München wil drinken dan moet je hier zijn. Veelal kan je aan aparte standjes ook eten krijgen maar je kunt er ook je picknick opeten. Het doel van een Biergarten is bier uit München verkopen, eten is bijzaak. De grootste biertuin is de “Hirschgarten”, de beroemdste zijn de “Hofbraukeller” en de “Augustinerkeller”.

Een paar weetjes voor je bezoek:

  • Alleen lokaal bier is in een Biergarten verkrijgbaar; je bezoekt geen Biergarten om een cola te drinken;
  • Niet prijzig, wel zeer druk en toeristisch;
  • Een kleine gezellige Biergarten is moeilijk te vinden, de bekendste Biergarten kunnen duizenden mensen tegelijkertijd bedienen.

Een paar links:

Een Bierhäus dat langs je route ligt is het Hofbrauhaus. Het heeft een kleine binnentuin die de sfeer van een Biergarten zou moeten oproepen. Ook de Augustiner Bierhalle is geen biertuin, maar een groot bierhuis. Het is er gezelliger door de opdeling in verschillende zalen. Rustig kan je het nauwelijks noemen, maar je kunt er wel lekker eten.

Hofbrauhaus

Het Hofbrauhaus is de meest toeristische eet- en drinkzaal en is niet te verwarren met de Hofbraukeller. Dit is geen biertuin maar een consumptiezaal voor typische streekgerechten met bier. Noem het gerust een eetfabriek die mogelijk een alternatief is voor een Biergarten bij slecht weer. Bij ons bezoek hebben we er lekkere Beierse kost gegeten voor weinig geld.

Website: www.hofbraeuhaus.de

Oktoberfest

Elk jaar rond 20 september geeft de hoofdburgemeester van München op de eerste dag van het Oktoberfest het startschot met de slogan "Ozapft is!". Meer dan 10 tenten bedienen gedurende 16 dagen de honderdduizenden bezoekers op het speciaal gebrouwen Oktoberfestbier en de bijhorende Beierse specialiteiten. Daarnaast zijn er ook nog talrijke attracties opgesteld.

Het zijn geen gewone tenten hoor op het Oktoberfest! In elke tent is er plaats voor zowat 6000 mensen. Het totale bezoekersaantal loopt meestal over de 5 miljoen mensen. Bier drinken is er geen probleem (ca. 6 miljoen liter), een hotel vinden daarentegen wel. Alles gaat door op de Theresienwiese, op wandelafstand van het station (Hauptbahnhof) en start op de openingsdag met een stoet en een ceremonie, waarna het zuipen kan beginnen.

Alle info op www.oktoberfest.de

Reviews en beoordelingen Bier en Biergarten

Heb je zelf tips of opmerkingen over München: brouwerijen, biertuinen en Oktoberfest ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info