Vakantie Canarische Eilanden: alle bezienswaardigheden

Geniet van zon, zee en strand

Ze zijn met zeven, de Canarische Eilanden, een heel eind gelegen van moederland Spanje, voor de Afrikaanse kust. Het waren de ontdekkingsreizigers die deze eilanden hebben doen toebehoren aan Spanje. De zon heeft er de bovenhand zonder daarom tropische temperaturen te noteren. Een vakantie Canarische Eilanden is puur genieten! Lees meer  

De Canarische Eilanden combineren adembenemende landschappen met prachtige zandstranden.
  • Beklim de Teide op Tenerife
  • Geniet het hele jaar van de zon
  • Ga windsurfen op de Canarische Eilanden
  • Kom wandelen op La Palma
  • Ontdek de vele natuurfenomenen
  • Sta versteld van de prachtige landschappen

Gratis reisgids Canarische Eilanden?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Die ideale weersomstandigheden op de Canarische Eilanden worden gecreëerd door een passaatwind die afkoeling brengt en zorgt voor het beste klimaat van de wereld. Het landschap is zeer gevarieerd. Je vindt op de Canarische Eilanden woestijnen, bossen en gronden van versteende lava.

Klik in het linkermenu op een bestemming en je krijgt een uitgebreid vakantiedossier met achtergrondinformatie, tips voor bezienswaardigheden, links, contactadressen, vervoertips, excursies vanuit de badplaatsen en nog veel meer. 

Tenerife

Wie Tenerife bezoekt kan niet naast de Teide kijken (3718 meter). Deze slapende vulkaan is één van de grootste bezienswaardigheden voor de vele toeristen die Tenerife bezoeken. Een populair eiland met een brede variatie aan voorzieningen voor de bezoekers. 

Gran Canaria

Gran Canaria is het populairste vakantieoord en ook het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het is succesvol door het optimale klimaat, 365 dagen/jaar. Wellicht doen de vele voorzieningen voor toeristen ook het succes van dit eiland stijgen.

Lanzarote

Lanzarote is wellicht het droogste eiland door de afwezigheid van regen. Het is een vulkanisch eiland waar bijna geen boom groeit en dit zorgt voor het kale landschap. Ideaal voor strandvakanties. Maar bezoek ook eens Nationaal Park Timanfaya, de vulkanische grotten en de cactustuin.

Fuerteventura

Fuerteventura ligt het dichtst bij Marokko en is geliefd bij windsurfers door de ideale winden. Ook de brede fijne zandstranden zijn optimaal voor een strandvakantie. Genieten van zon, zee en strand is hier het moto. Verder vind je hier drie grote natuurparken. Het oude vissersdorp El Cotillo staat bekend om zijn sfeervolle havens. 

La Palma

La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden. Het bezit unieke wandelwegen langs kloven, kraters en vulkanen. Centraal staat het Nationaal Park met een 2426 meter hoge berg. Het heeft een paar kleine stranden in baaien. Wandel ook eens door de gezellige stad Los Llanos de Aridane, die bovendien een leuke historische binnenstad met sfeervolle terrasjes heeft. 

La Gomera

La Gomera is het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het ligt vlakbij Tenerife en is vooral bekend voor zijn machtige natuur met tropische plantengroei. Er zijn kiezelstranden voor wie van de zon wil genieten. Historische bezienswaardigheden zijn er nauwelijks, afgezien van enkele mooie kerken.

Reviews en beoordelingen vakantie Canarische Eilanden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Een zonnige vakantie op de Canarische Eilanden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info