Fuerteventura: Wat te doen + excursies

Fuerteventura is geliefd bij velen, voor zon, strand, zee en natuur

Fuerteventura is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden, na Tenerife. Op Fuerteventura vind je nog het eiland zoals het vroeger was omdat de hotels hier gecentraliseerd zijn in een paar vakantiedorpen. Fuerteventura leent zich uitstekend tot een strandvakantie. Veel regent het er niet maar er is wel water voldoende dankzij de ontziltings- en waterzuiveringsinstallaties. Fuerteventura is ook een vulkanisch eiland maar heeft in tegenstelling tot andere eilanden geen hoge bergen. De hoogste is goed 800 meter hoog.  Lees meer  

Fuerteventura is er niet alleen voor de zonnekloppers op de brede zandstranden. 
  • Kom zonnekloppen en windsurfen op Fuerteventura
  • Geniet van de afwisselende landschappen
  • Bekijk de 'Wandelende duinen' 
  • Bezoek dit tweede grootste Canarische eiland
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Toch kan je op Fuerteventura ook groene zones vinden tijdens je vakantie Canarische Eilanden waar de lokale bevolking dan dankbaar gebruik van maakt voor de schapen- en geitenteelt. Naast de visvangst en het toerisme is het de derde belangrijkste inkomstenbron. Veel bewoners telt Fuerteventura echter niet, ze zijn met amper 50.000 waarvan er 15.000 wonen in de hoofdstad Puerto del Rosario.

Fuerteventura ligt het dichtst bij het vasteland. Marokko is zo'n 100 km van het eiland verwijderd. De temperaturen zijn hier best aangenaam met een gemiddelde van 25°C. Zelden zakt de thermometer onder de 18°C op de langgerekte zandstranden.

Windsurfen

Fuerteventura is er niet alleen voor de zonnekloppers op de brede zandstranden. Het eiland leent zich ook uitstekend tot het windsurfen. Een rondrit op Fuerteventura is ook mogelijk als daguitstap, want op z'n langst is het ongeveer 100 km en op z'n breedst zo'n 30 km.

De 'wandelende duinen' 

Toch biedt het de toerist een afwisselend landschap met beschermde natuurgebieden en unieke fenomenen. Eentje daarvan zijn de 'wandelende duinen' in het noorden. We vertellen je er alles over bij de bezienswaardigheden. Er zijn dus mogelijkheden genoeg voor wie zijn strandvakantie op Fuerteventura even wil onderbreken met een uitstap of wandeling.

Vissersdorpje El Cotillo 

Ga bijvoorbeeld eens kijken in de stadjes en dorpjes op het eiland. Het vissersdorpje El Cotillo is bekend om haar twee havens: de oude en de nieuwe. De oude was in vroeger tijdens zeer belangrijk als exporthaven van Fuerteventura. Nu is het een haven die veel charme uitstraalt. Wandel eens door de sfeervolle straatjes met zijn wit met blauwe huizen. 

Bij de nieuwe haven vind je een aantal leuke restaurantjes, waar uiteraard heerlijke visgerechten worden geserveerd.

Betancuria 

Betancuria is de oude hoofdstad van Fuerteventura. Je kunt in het centrum van de stad een aantal historische gebouwen bekijken. Stap bijvoorbeeld eens binnen bij de parochiekerk Santa Maria en neem deel aan een rondleiding. Bewonder ook de paleizen en de oude burgerwoningen met de mooie balkons. Klim naar het uitkijkpunt Mirador de Morrovelosa en geniet van het geweldige uitzicht over het eiland. 

Morro Jable

Op het schiereiland Jandía vind je het bekende toeristische dorpje Morro Jable. Er zijn veel (vis)restaurants en winkeltjes te vinden en bovendien ligt het vlak bij het strand. Bij het strand is een prachtige vuurtoren, die ook meteen de afscheiding vormt tussen het 'gewone' strand en de naturistenstranden in het noorden. Morro Jable staat verder bekend om zijn Aloë Vera, je kunt zelfs een informatiecentrum bezoeken over dit plantje. 

Reviews en beoordelingen Fuerteventura

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fuerteventura: Wat te doen + excursies? Plaats je beoordeling

Chris de Bruin20 februari 2024

Ik ga in maart naar Fuerteventura, de reisgids is voor alle canarische eilanden, te summier voor onze vakantie helaas. gr chris

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info